Fysiske færdigheder

Et væld af udfordringer inden for smidighed, balance og koordination.

Kognitive færdigheder

Forskellige opgaver kan defineres, f.eks. at udtænke og beskrive den hurtigste vej til toppen.

Sociale færdigheder

Rummeligt net, der kan bruges til at hænge ud eller sidde og læse i store grupper.

shadowleft shadowright

For børnene er det en gigantisk klatreudfordring. For os voksne er det også et pædagogisk hjælpemiddel.

Explorer Dome giver de 6-12-årige et væld af muligheder, når det gælder leg og læring. Explorer Dome er designet specielt til at udfordre børns krydskoordination, rum og balancesans, og den stimulerer børn til at deltage i fysisk aktivitet. Der er også en social dimension ved Explorer Dome. 

Legeredskabet er stort, og man kan kigge igennem det, hvilket giver børnene mulighed for at lege og arbejde sammen i store eller små grupper. Det fremmer dialog og samarbejde og giver dermed legen en social og kognitiv dimension.

Hos KOMPAN ser vi gang på gang, at børn udvikler en række strategiske færdigheder ved hjælp af nettet og anvender dem som en del af legen, f.eks. når de skal finde den hurtigste vej til toppen.

Lærerne kan lave opgaver, der skal løses i grupper. F.eks. kunne en opgave være at bede børnene om at måle, hvor lang tid det i gennemsnit tager at nå toppen, eller de kan arrangere holdkonkurrencer, hvor det gælder om at finde den hurtigste vej til toppen. Vi vil gerne give jer inspiration til at planlægge guidet og instrueret leg.

 

Legepladsredskaber til Den Lærende Legeplads