Fremtidens Byrum

Hvem bygger vi for - alle eller ingen?

De fleste af os bor i byer, og de fleste af os er langt fra fysisk aktive nok. Det har afstedkommet investeringer i en del nye byrum i Danmark i de offentlige rum og på skoler - Dog ikke altid med lige stor succes.

 

For det er ikke altid at hensigten lever ude i virkeligheden, og det reagerer brugerne stadig oftere på. F.eks. debatteres gentrifikation, inklusion og tilgængelighed i øjeblikket blandt byplanlæggere og menigmand, og alle har fået en mening om vores byrum.

 

Danskerne føler et ejerskab over deres udendørs nærmiljø, og hvad det skal tilbyde dem og deres børn.

 

Debatten om fremtidens byrum, og specifikt de aktive byrum for børn og familier, er nemlig væsentlig. For hvem planlægger vi egentlig for, når vi laver aktive områder for eksempelvis børn og børnefamilier. Bringer vi foreksempel den viden der er om børn og voksne i spil, eller er nogen af dem med, når vi fx designer legeområder og aktive rum? 

 

Skaber vi den rette balance mellem på den ene side design og historiefortælling og på den anden side reel brugsglæde og funktionalitet?

 

KOMPAN inviterer til en dag med korte inspirerende og udfordrende indlæg, sunde debatter og tankeprovokerende spørgsmål, og vigtigst af alt, viljen til at skabe verdens bedste byrum - for alle - i Danmark.

 

Dette afrundes med foredrag af Chris MacDonald om Trivsel for Alle.

 

DET ER:

Tirsdag d. 19. september kl. 11.30-16.00 
Hotel Scandic Sydhavnen
Sydhavns Plads 15
København SV
 

OPLÆGSHOLDERE OG DEBATTØRER:
 

  • Chris MacDonald. Stifter af Just Human
  • Thomas Jakobsen. Direktør I Kultur- & Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune
  • Kamilla Nørtoft. Antropolog, ph.d. Postdoc på KADK & Center for Humanistisk Sundhedsforskning på Københavns Universitet
  • Anette Kold. Planchef i Billund Kommune
  •  Jeanette Fich Jespersen. MA, International Manager i KOMPAN Play Institute

 

Har du spørgsmål eller andet vi kan hjælpe med? Så kan du altid kontakte Anne Rasmussen på telefon 22 73 82 99 eller email AnnRas@kompan.com.

Tilmelding

Tilmelding