Dagnæsskolen i Danmark, Denmark

KOMPAN legepladser fra hele verden

En sikkerhedsinspektion blev startskuddet til etableringen af en helt ny legeplads på Dagnæsskolen i Horsens.

"Forslaget blev udarbejdet af KOMPANs konsulent i samarbejde med en landskabsarkitekt", fortæller Annette Block Petersen, der er skolens ledende pædagog.

Vi undersøgte leverandørerne på markedet og fik relativt hurtigt indsnævret feltet til to kandidater.

KOMPAN udmærkede sig ved at præsentere en utrolig gennemtænkt løsning, hvor der blandt andet var lagt stor vægt på, hvordan de enkelte legeredskaber udvikler børnenes motoriske færdigheder. Forslaget var udarbejdet af KOMPANs konsulent i samarbejde med en landskabsarkitekt. Konsulenten var utrolig dygtig, og hans projektbeskrivelse havde flere forskellige dimensioner. F.eks. var legeredskabernes indbyrdes placering nøje gennemtænkt, således at de understøtter børns behov for at lege i grupper.

"Et af de mest populære legeredskaber er uden tvivl det store KOMPAN COROCORD-klatrenet, hvor eleverne laver de mest utrolige, næsten akrobatiske øvelser. Både fugleredegyngen og de traditionelle gynger er også meget populære, og løsningen med at placere gyngerne på en række har vist sig at være optimal, idet eleverne så kan kommunikere med kammerater på de andre gyngestativer. Jeg vil også gerne fremhæve SUPERNOVAen, hvor der også altid er masser af elever samlet. Børn leger oftest sammen i mindre grupper og har et stort behov for at spejle sig i hinanden, og det giver disse tre legeredskaber rigtig gode muligheder for."

"Vi er virkelig stolte af vores nye legeplads, og det er dejligt at se, hvor meget den bliver brugt som et naturligt mødested for kvarterets mange børn og unge," siger Annette Block Petersen.

 

Hurtige fakta
Placering: Horsens i Danmark