En lykkelig slutning for Fabritius Skole

KOMPAN legepladser fra hele verden

Efter en ødelæggende brand blev Fabritius Skole i Hilversum i Holland renoveret, så den fremstår som før ulykken, men er fuldstændig moderniseret indvendigt. Nu er skolen i gang med at forny udendørsarealerne i samarbejde med KOMPAN.

"Før havde vi en fantastisk skolebygning, men legefaciliteterne var meget ringe," forklarer skolelederen, Frank Higler. "En masse græs og fliser, træbænke hist og pist og et rustent klatrestativ. Det var mere eller mindre det." I 2003 tog en mor til en elev initiativ til, at dette blev ændret.

KOMPAN blev kontaktet af byrådet og tilbudt at påtage sig opgaven, hvorefter projektet blev skudt i gang med en grundig undersøgelse af, hvilke ønsker der var til faciliteterne.

"Af sikkerhedshensyn ville vi beholde det forhøjede område til de mindste børn," forklarer Frank Higler, og fortæller videre om løsningerne "Nu kan man også spille håndbold, og vi har valgt et mål kombineret med en kurv for at undgå at to mål skulle tiltrække de ældre børn. Til sidst kom arbejdsgruppen med et detaljeret forslag, der afspejlede alle parternes ønsker. Arbejdet startede i skoleferien i maj, og det hele stod færdigt bare tre uger senere.

Elever, forældre og børn fra nabolaget samt skolens ledelse har kun ros tilovers for resultatet. "Børnene klatrer rundt på redskaberne hele dagen lang og har det rigtig sjovt. Og det hele ser stadigvæk helt nyt ud!" slutter Frank Higler.

 

Hurtige fakta
Placering: Hilversum i Holland