Kampen Skole i Norge

KOMPAN legepladser fra hele verden

Kampen Skole ligger i centrum af Oslo. Skolen fik økonomisk støtte til skolegården i 2003-2004 som en del af et byfornyelsesprojekt for Oslo midtby.

Landskabsarkitekterne Grindaker vandt projektet, og både skoleledelsen og eleverne er vilde med skolegårdens funktionalitet og design.

"Vi har haft vores nye legeplads igennem flere år nu, og vi er stadig meget glade for den. Legepladsen er så populær, at skolegården nærmest er i brug døgnet rundt. Derfor er det også vigtigt, at legeredskaberne er holdbare. Med hensyn til hærværk har vi faktisk ikke set meget til den slags, siden vi fik den nye legeplads. En af grundene er måske, at lærerne har nemt ved at overskue hele skolegården i frikvartererne, da det er nemt at se igennem legeredskaberne," siger skoleleder Kjell Floa Jensen.

Legepladsen bruges ikke kun i frikvartererne, men også som en del af undervisningen. Det er ikke længe siden, at der f.eks. blev holdt matematiktimer i skolegården. Det er nemt at finde matematiske udfordringer i KOMPAN GALAXY-anlægget. Eleverne kan lære at beregne arealer, rumfang, prismer og andre matematiske formler. Det har vist sig, at adskillige elever, der tidligere havde problemer med at forstå matematik, har haft nemmere ved at lære med denne praktiske tilgang til faget.

"Hvis jeg skal nævne et af de mest populære legeredskaber, så må det være vores Supernova. Den bruges flittigt af elever i alle aldre, både drenge og piger. Faktisk bliver vores Supernova brugt så meget, at vi har været nødt til at udskifte gummiunderlaget på grund af slid," fortæller Kjell Floa Jensen.

 

Hurtige fakta
Placering: Oslo i Norge