Ny multisportsbane giver aktive frikvarterer

KOMPAN legepladser fra hele verden

På Nyborg Privatskole er der 425 elever mellem 6 og 16 år. Skolens historie går helt tilbage til 1882, og skolens stolthed er de fantastiske undervisningsfaciliteter til både de boglige og kreative fag, samt udendørsarealer i topklasse.

Skolen har en skøn beliggenhed tæt ved togstationen og middelalderslottet, der ligger i midten af Nyborg, som har 25.000 indbyggere.

Nyborg Privatskoles ærværdige segl indeholder mottoet "For krop og sjæl", og det er skolens holdning, at aktiviteterne i frikvartererne er vigtige og har stor betydning for elevernes overordnede velbefindende.

Mottoet blev heller ikke glemt, da skolen i 2010 planlagde en ny skolegård. Skolegården blev opdelt i et område for de mindste elever med legeredskaber fra KOMPANs produktlinje NATURE Expedition samt et andet område for de ældste klasser.

Formålet med projektet var at sikre, at eleverne fra de ældste klasser ville bruge frikvartererne til fysisk aktivitet, og derfor valgte skolen en KOMPLAY-bane fra KOMPAN, så teenagerne også blev motiveret til at bevæge sig. Skoleleder Per Larsen siger, "Banens transparens, dvs. gennemsigtighed gør, at den let kan bruges af alle, og det er nemt for lærerne at overskue skolegården. Banen har gjort vores skolegård til centrum for aktivitet og positivt samspil - både i frikvartererne og når den bruges til idrætstimer. Det har haft en bemærkelsesværdig positiv indvirkning på elevernes opførsel og koncentration i undervisningen."

 

Hurtige fakta
Placering: Nyborg i Danmark