Nyt legeområde i hjertet af De Wije Werelt

KOMPAN legepladser fra hele verden

Campingpladsen De Wije Werelt i Otterlo lever op til sit navn, der betyder "den vide verden". Campingpladsen ligger på et attraktivt sted omgivet af skov og natur i Veluwe. Det er et af de få steder i Holland, hvor der stadig er plads til rekreation, og De Wije Werelt har overført dette princip til en campingplads med et meget individuelt look.

Pladsen råder over et hav af kvadratmeter i området og ligger i det største sammenhængende naturområde i Vesteuropa. Det er et godt sted til en afslappet ferie, specielt nu hvor gæsterne kan benytte det moderniserede centrale område. Reception, hotel, restaurant, catering og butikker er samlet i hjertet af campingpladsen med den helt nye legeplads som det imponerende midtpunkt. KOMPAN leverede legeredskaberne og præsenterede en samlet plan for de omgivende faciliteter.

De Wije Werelt har alle de moderne faciliteter, der skal til for at holde en campingferie i luksusklasse. Der er mulighed for alle typer rekreative aktiviteter i det omgivende naturområde: cykling, vandreture, sejlads, osv. Der er et væld af turmuligheder, men på selve campingpladsen er der heller ingen grund til at kede sig, især ikke for de mindste gæster. I De Wije Werelt har alle deres egen legeplads. For eksempel er der mange små legepladser for de yngste, som er spredt rundt omkring på campingpladsen. Forældrene kan i mange tilfælde holde øje med disse legepladser fra deres eget campingsted.

I midten af campingpladsen er der et stort legeområde, hvor de mindste børn og deres søskende kan lege. Denne legeplads er for nylig blevet moderniseret og udgør campingpladsens hjerte. Der er et område, hvor børn mellem 1 og 6 år kan slå sig løs samt et område, der er tiltænkt de lidt ældre børn fra 6 til omkring 14 år. Her er der en masse forskellige udfordrende legeredskaber, som kombinerer leg og bevægelse. "Børnene kan f.eks. klatre og kravle, og så er der også en rigtig svævebane," siger Herman Prangsma, der er indehaver af familieforetagendet.

Down under

Årsagen til at ændre indretningen af den centrale plads var et behov for bedre at kunne organisere trafikken på campingpladsen. Sikkerheden er meget vigtig for Prangsma-familien, og desuden bidrager en reguleret trafik til den fredelige atmosfære på campingpladsen, som gør De Wije Werelt så speciel. Men legeområdet på den nye plads skulle også være noget helt specielt. Herman Prangsma fortæller om deres forventninger til området: "Legeområdet udgør hjertet af hele pladsen, og vi ønskede at gå frem på en helt anden måde. Jeg fik ideen til området under en ferie i Australien, som er et land med en megen individuel fremtoning, der også skinnede igennem på mange af de legepladser, vi stødte på 'down under'. Og hvad det var, som sprang i øjnene? De legeredskaber, vi så, kom fra KOMPAN!" De Wije Werelt endte derfor med at vælge blandt de mange muligheder, KOMPAN kan tilbyde. "Valget faldt på KOMPAN, fordi de har ydet en god service i mange år og har en lang garantiperiode, men primært på grund af deres proaktive attitude og profil," forklarer han. "KOMPAN fremlagde ikke kun et forslag for selve legepladsen, men en plan for hele campingpladsen."

Ny sæson

KOMPAN leverede alle legeredskaberne formonteret og installerede dem derefter på stedet. "Så vi var stolte over at kunne præsentere vores nye centrale plads til gæsterne i begyndelsen af den nye sæson. Forældrene og specielt børnene var meget entusiastiske", fortæller Herman Prangsma. Ifølge Herman er der altid travlhed på legepladsen, som med vilje blev designet som et mødested for både små og ældre børn. "Det er virkelig et sted, hvor folk kan mødes og hygge sig, hvor børnene kan have det sjovt. Legepladsen er også god for børn, som er lidt mere uafhængige og godt kan komme og lege, uden at far og mor er med. Det er nemlig også vigtigt: at udforske verden på egen hånd."

Selvfølgelig er der altid flere ting, man kan gøre. "Vi vil gerne modernisere nogle af de små legehjørner, som er spredt ud over hele campingpladsen", fortæller han afslutningsvis.

 

Hurtige fakta

Beliggenhed: Otterlo i Holland