Downloads

KOMPAN Play institute

 • Kalorier-synopsis07II

  Børn forbrænder to tredjedele af de anbefalede 150 kalorier ved 30 minutters leg på en af KOMPANs legepladser for skolebørn

 • KOMPAN-Børns-energiforbrug-ved-leg-DK

  Det fysiske aktivitetsniveau er faldende lige fra barndommen til teenageårene. Konsekvensen heraf kan være fedme og øget risiko for stofskiftesygdomme. Forskningen peger på, at børn, der bruger mest tid på moderat fysisk aktivitet, har en lavere risiko for at komme til at lide af stofskiftesygdomme.

 • Fysisk aktivitet blandt førskolebørn

  Børns vaner, hvad angår fysisk aktivitet, grundlægges allerede i deres første leveår, og meget tyder på, at disse vaner følger mange børn op gennem skolealderen til voksenlivet. Vi ved for eksempel, at fedme og risikoen for hjertekarsygdomme udvikles så tidligt som i de første barndomsår.

 • Leg for livet

  Over hele kloden er børns stadigt ringere sundhedstilstand en kilde til bekymring for både forældre, fagfolk og politikere. I dag er antallet af børn, der kæmper med overvægt, langt større end dem, der sulter. Den stillesiddende livsstil har alvorlige konsekvenser - ikke kun for børns fysiske helbred, men også for deres indlæring samt deres sociale og følelsesmæssige færdigheder.

 • KOMPAN Play Institute - Nyhedsbrevet "Unge Uden Rum" - august 2010

  Denne udgave af nyhedsbrevet "Unge Uden Rum" bringer resultatet af en ny undersøgelse om 14-åriges energiforbrug og fysiske aktivitetsniveau, når de leger på KOMPAN ICON. Derudover præsenterer en ny udgivelse fra KOMPAN Play Institute den universelle designtilgang til legepladser og de nyeste tendenser inden for viden om legepladser på dette område.

 • KOMPAN Play Institute - Nyhedsbrev

  Dette nyhedsbrev er en del af vores ungekampagne.

 • 04-11-2011

  Dette tredje nyhedsbrev i vores kampagne for flere udendørs rum for unge sætter fokus på de positive resultater på dette område i 2008. Mange unge har nu et sted at gå hen. Der er dog også mange andre, som ikke har.

 • KOMPAN Play Institute - Hvor langt vil de gå?

  Velkommen til nyhedsbrevet "Unge Uden Rum". Denne udgave bringer en række historier fra forskellige steder i Europa og kaster også et blik på New York.

 • KOMPAN Play Institute - Nowhere to Go newsletter

  Vidensdeling og dokumentation er mere efterspurgt end nogensinde før for at sikre, at der foretages de rette investeringer. De unge fortæller, at der stadig er alt for få steder, hvor de kan udfolde sig med uformelle og legende udendørsaktiviteter.

 • DK-Case-Frankrig

  Bydelen Le Mée nord for Paris har 22.500 indbyggere og et stort behov for åbne områder med fri adgang til fritidsaktiviteter. 39 % af indbyggerne i Le Mée er under 25, og 32,5 % er under 20, så det store udendørs aktivitetsareal bliver flittigt brugt. En stor del af indbyggerne er indvandrere, der især har afrikansk, arabisk eller asiatisk baggrund.

 • DK-Case-Skotland

  I Skotland samarbejder miljøfonden fra Dumbarton nordvest for Glasgow med lokalsamfundet for at finde midler til genopbygningen af udendørsarealer i særligt udsatte områder. Fonden bruger meget energi på at skabe områder med udendørsaktiviteter for børn og især unge, og helst i samarbejde med både de unge og beboerne i de berørte områder.

 • DK-Case-Sverige

  Åby i Mölndal er et socialt boligbyggeri tæt på Gøteborg. Området har to skoler og har i løbet af de sidste to år fået et stort område til udendørs fysisk aktivitet.