Leg for livet

KOMPAN Play institute

Over hele kloden er børns stadigt ringere sundhedstilstand en kilde til bekymring for både forældre, lærere og offentlige myndigheder. I dag er antallet af børn, der kæmper med overvægt, langt større end dem, der sulter. Den stillesiddende livsstil har alvorlige konsekvenser - ikke kun for børns fysiske helbred, men også for deres indlæring samt deres sociale og følelsesmæssige færdigheder.

KOMPAN er en stærk fortaler for gode legearealer og deres positive indvirkning på børns fysiske aktivitetsniveau. Gode legepladser er steder, hvor børn frivilligt vælger at deltage i de fysiske aktiviteter. Det er bevist, at børns sundhed forbedres, når den udendørs leg øges.

Gennem fysisk aktivitet kan legepladser hjælpe børn til at forbedre deres sundhed og forebygge problemer med overvægt og fedme, som har nået et alarmerende niveau i store dele af verden. Alene i EU har 38 % af alle børn vægtproblemer.

Adgang til fri leg på et velindrettet legeareal i en børnehave har vist sig at være 33 % mere effektivt end alle andre aktiviteter, når det kommer til at fremme det fysiske aktivitetsniveau for børn fra 3 til 6 år.

 

Brochurer fra KOMPAN Play Institute

Leg for Alle
Det nyeste indenfor universelt design, tilgængelighed og inklusion på legepladser

 

Play for Health
Et sundere liv gennem leg - Bemærk venligst at materialet er på engelsk