Alderssvarende Leg 12-16

  • ABC: Agilitet, balance og koordination

  • Hastighed, udholdenhed og styrke

  • Steder at være sammen

 

SKRU OP FOR TEMPOET

Teenagere gennemgår en fysisk vækstspurt, der påvirker deres balancesans. De har brug for at opbygge styrke, udholdenhed og hastighed. Muligheder for at mødes og bevæge sig er altafgørende for teenagere, ikke mindst fordi aktivitetsniveauet generelt er faldende for denne aldersgruppe. Statistikkerne viser en alarmerende vækst i antallet af teenagere, der er for lidt fysisk aktive. 

Teenagere siger selv, at deres yndlingsaktiviteter på legeområder er gynger, klatreredskaber, forhindringsbaner og boldbaner. Aktiviteter, der er udfordrende og lidt grænseoverskridende, er de mest populære. Teenagepiger foretrækker aktiviteter, der ikke er så ’svedige’, f.eks. elementer der drejer rundt, klatreredskaber og gynger fremfor boldspil og skateboards.

VENNER BETYDER ALT

I teenageårene er socialt samvær med jævnaldrende afgørende. Teenagere har brug for at være sammen med venner og få nye bekendtskaber, helst i større grupper. Det er vigtigt at huske dette, når man udvikler legeredskaber og legeområder til denne aldersgruppe.


GALAXY Nereide 

Den roterende klatrestruktur er perfekt til at træne teenagerens fysiske evner:

MOTORIK, herunder balance, krydskoordinering og muskel- og ledsans når man roterer

MUSKELTRÆNING, herunder arme, ben og core muskler trænes, når man snurrer en kammerat rundt eller når man spænder musklerne for selv at holde fast

KNOGLETÆTHED, når man hopper af, cardiotræning når man skubber, trækker og løber for at få spinnerne i bevægelse

Legeværdier

AESIR_PIECHART_PHYSICAL

Social-emotionel

AESIR_PIECHART_COGNITIVE

AESIR_PIECHART_CREATIVE