Alderssvarende Leg 3-6 år

  • Rolleleg

  • Støtte sansemotorikken – grov- og finmotorik

  • Udstøtter fantasien og skabelse af venskaber

 

STØTTE SANSEMOTORIKKEN

Børnehavebørn har brug for at træne deres grov- og sansemotorik. Sværhedsgraden i deres fysiske aktiviteter og udfordringer er støt stigende. Varierede fysiske aktivitetstilbud støtter deres krydskoordinering, håndøje- koordinering og deres generelle fortrolighed med egen fysisk formåen. Hop og løb er væsentlige for opbygning af knoglemasse for resten af livet.

GRÆNSELØS FANTASI

Børnehavebørn udtrykker sig bedre og bedre gennem talesprog. Børnehavebørn har begrænset kontrol over deres verden, så de bruger fantasien til at forestille sig situationer, de selv kan være herre over. Det gør dem i stand til at lege sociale situationer, som de ikke helt forstår samt finde forklaringer på sociale fænomener. Rollelegene appellerer, fordi børnene er i sproglig og kreativ vækst. Legeområder der tilbyder let genkendelige temaer, kan anspore til rolleleg og støtte sprogudviklingen.

FORSTÅ ÅRSAG OG VIRKNING

Børnehavebørn har voksende forståelse af årsag og virkning af fænomener i deres omgivelser. Det lærer de gennem leg og førstehåndserfaring. Fordi børn har brug for at prøve ting for at forstå dem helt, bør legepladser tilbyde mulighed for årsagsvirkningslege, såsom bevægelige dele. Andre dele, fx blomster i potter, hjælper også med at opbygge børns forståelse af verden. Med en KOMPAN løsning kan du være sikker på, at årsag-virkning er tænkt ind i designet.


Fysisk Trippel Tårn, Handicapvenlig

Strukturen er spækket med leg, og har også plads til en masse forskellige fysiske aktiviteter. Strukturen er bygget med rigelig plads til mange børn. Kun fantasien sætter grænser!

Det skrå net leder barnet ind i den lave hus-platform, hvor barnet også kan tage rutsjebanen ned igen. Men barnet kan også krydse broen op til tårnet i midten. Der er også adgang til tårnet i midten ved hjælp af en ADA trappe, der er bred nok til at en støtteperson kan tilgå den med barnet. Herfra kan barnet tage den buede brandmandsstang tilbage til jorden, eller krydse det vippende U-net, hvor der er mulighed for at tage en pause i bunden af nettet. Sikkert ovre på den anden side af nettet, inviterer en ny høj hus-platform til en pause og en god udsigt over resten af legepladsen eller en hurtig tur ned af rutsjebanen. En lille legeverden er tilgængelig for alle under platformen, hvor man også kan slappe af i hængekøjen.

Legeværdier

AESIR_PIECHART_PHYSICAL

Social-emotionel

AESIR_PIECHART_COGNITIVE

AESIR_PIECHART_CREATIVE