Bolbro Bevægelsespark

Etableringen af Bolbro Bevægelsespark skyldes lokale entusiasters engagement i projektet, der skal give børn og voksne i Bolbro mange spændende og forskellige aktivitetsmuligheder. 

Bolbro Bevægelsespark ligger foran Bolbro Hallen og indeholder både lege- og fitnessredskaber, samt en skaterrampe til at lave tricks på med et skateboard, løbehjul eller cykel. 

Bevægelsesparken indeholder et pyramideformet klatrenet, der tilbyder mange timers underholdning med at klatre, hænge og planlægge nye måder at nå til tops på. 

For dem der ønsker en lidt større udfordring er der en forhindringsbane i en sandcirkel, med en gigantisk fugleredegynge i midten. Forhindringsbanen indeholder flere balancebomme, balanceringspæle, et kolbøttestativ trippel, en række forhindringer til bl.a. at kravle under/over, et armgangsstativ, parallelle stænger og armbomme til at styrke overkroppen. Fugleredegyngen kan gynge i alle retninger, og der kan være flere på ad gangen på det store fugleredesæde.  

For de fartglade brugere af bevægelsesparken er der en svævebane til at suse afsted på. Det er både et sjovt og socialt legepladselement, idet børnene skal aflevere svævebanesædet til den næste i køen. 

Derudover kan der også opleves fart på skaterrampen enten på skateboard, løbehjul eller cykel. Dette er også et godt mødested for unge, hvor de både kan vise og lære hinanden nye tricks. 

Bevægelse og aktivitet i Bolbro

Etableringen af Bolbro Bevægelsespark skyldes lokale entusiasters engagement i projektet, der skal give børn og voksne i Bolbro mange spændende og forskellige aktivitetsmuligheder. 

Fysisk

Social-emotionel

Kognitiv

Kreativ

Bevægelsesparken indeholder også hurtigtsnurrende udfordringer. Den ene i form af en canopus, der på hver af sine tre arme tilbyder forskellige snurrende aktiviteter. Det andet element er en saturn karrusel, der udfordrer både styrke og balanceevne, idet man kan snurre rundt siddende eller stående, alene eller to og to på karrusellen, mens andre kan hjælpe med at øge farten. Det tredje og fjerde element er henholdsvis en supernova karrusel og en rock-it, hvor brugerne kan træne balanceevnerne og lære at styre elementerne gennem forskellige kropsbevægelser. 

Sidst, men ikke mindst, indeholder parken et fitnessområde med multifunktionelle træningsfaciliteter. Træningsfaciliteterne kan benyttes af alle uanset alder, evner og niveau, idet man selv kan justere træningsintensiteten og sværhedsgraden ved hjælp af egen kropsvægt og kropsposition.

Skulle brugerne mangle inspiration eller instruktion til korrekt anvendelse af udstyr, har KOMPAN udviklet en træningsapp, som alle kan få adgang til ved at scanne QR-koden på udstyret med sin smartphone. 

Bolbro Bevægelsespark

Fyn, Odense , Danmark