Borgholm Piratlegeplads

Sæt sejl og stævn ud på en rejse af sjov! 

Den svenske ø Øland havde indtil for ganske nylig ikke set pirater siden det 13. århundrede. Heldigvis viste de nye pirater sig at være venlige. Det hærgende fartøj viste sig at være Sveriges største legeskib. Skibet er nu permanent forankret på den populære legeplads i den smukke havn i Borgholm.

Den lille havn ønskede en unik legeplads, der skulle fortælle dens historie og omfavne omgivelserne. Historien om det svenske pirateri handler meget om lighed. Mange af de mest desperate og succesrige pirater var kvinder. Passende nok slutter lokale piger sig til drengene, og de har det sjovt hele året rundt. I ferietiden klatrer besøgende også med om bord.

 

 

Sjovt for børn i alle aldre

Det store legepladsskib er et legefartøj, der trækker på børns interesse for at udforske og tage på eventyr. Piratskibet har en lang række af legeaktiviteter, der tiltrækker børn i alle aldre og giver dem lyst til at komme tilbage for at lege igen og igen. De mange klatre og kravle aktiviteter motiverer børn til at være fysisk aktive og træne motoriske færdigheder som balance og krydskoordination. Tematiske elementer som kanoner og kikkerter inspirerer børnene til at skabe forskellige rollelegs scenarier. Disse legescenarier er med til at stimulere børnenes sprogudvikling samt deres samarbejds- og sociale færdigheder.

Fysisk

Social-emotionel

Kognitiv

Borgholm_Horizontal2.JPG

Borgholm_Horizontal3.JPG

Borgholm_Horizontal.jpg

Jeg synes, den er fantastisk, især fordi den har et fedt design. Den ligner meget et skib. Så det bliver meget virkeligt for børnene.

Stefan Andersson-Junkka 

Parkingeniør

Borgholm Kommune

Brug for vejledning?

Vi har næsten 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.