Børnehuset Ellebæk

Selv få kvadratmeter i et fællesrum kan få tilført stor legeværdi og fleksibilitet så det let kan omskabes efter pædagogiske ønsker og børnenes idéer.

Børnehuset i Ellebæk har fået et fællesrum med mange muligheder og mange funktioner. Fællesrummet er indrettet med fleksible møbler, så de kan transformere det efter pædagogisk fokus og ønsket aktivitetsniveau.

Den nye indretningsløsning gør, at pædagogerne er blevet mere opmærksomme på børnenes adfærd. På den måde kan de i opløbet guide børnene i en mere positiv retning og undgå støj og uroligheder i fællesrummet.

De få kvadratmeter er blevet et centralt stemningsskabende rum, et pædagogisk redskab og ikke mindst et tilskud til børnenes legemuligheder i institutionen.

Fleksibel indretning i fællesrummet

Børnene og pædagogerne i Børnehuset Ellebæk får nu fuldt udbytte af fællesrummet. De fleksible møbler gør det nemt for personalet at skabe forskellige miljøer hvor børnene kan lege eller fordybe sig. Den nye indretning har gjort rummet anvendeligt til langt flere formål.

Kognitiv

Kreativ

Fysisk

Social-emotionel

Ellebaek_fysisk.JPG

 

Ellebaek_kognitiv.JPG

Ellebaek_social.JPG

 

Ellebaek_kreativ.JPG

"Pædagogerne er blevet mere opmærksom på børnenes adfærd, og guider dem oftere i en mere positiv og hensigtsmæssig retning.

Støjniveauet og æstetikken, som er vigtigt for vores hus, er markant forbedret. Det er vigtigt med ro i miljøet, når man har med børn at gøre."

Dorte Sofie Brix

Daglig pædagogisk leder

Børnehuset Ellebæk

Sjælland, Holmegaard 4684, Danmark