Brazilian Pavilion, EXPO 2015

Verdens største klatrenet underholder og inspirerer

På verdensudstillingen World EXPO 2015 ønskede den brasilianske regering en pavillon, der ville fremhæve Brasilien som en af verdens førende fødevareproducenter, understrege behovet for balance mellem natur og mennesker og give tilskuerne den form for exceptionel udstilling, som de ville forvente af et land som Brasilien.

Arkitektens idé var at give gæster en oplevelse, der afspejler brasilianske værdier og ambitioner i forbindelse med landets landbrug og natur. Med udgangspunkt i et koncept om forbindelser – et netværk af forbindelser – indgik arkitekten et samarbejde med KOMPAN om at levere et 160 meters COROCORD-net. Med en bølgeagtig struktur skulle nettet formidle den fornemmelse for balance, der kræves for at kunne gå på det. Den samme balance, der kræves for at kunne færdes i naturen. At gå rundt på nettet i 7 meters højde gav en fantastisk fornemmelse af at flyde og underholdt og inspirerede tusindvis af mennesker, som hver dag besøgte den brasilianske pavillon på udstillingen.

 

Arkitekt Carmela Rocha fra Atelier Marco Brajovic fortæller, at processen var utrolig spændende og tilføjer: "Udviklingen af dette projekt var en enorm udfordring. Især på grund af de mange og meget forskellige personer, der var involveret: ingeniører, arkitekter, planlæggere, producenter, installatører og mange flere, der alle samarbejdede om at nå vores mål. Og jeg kan roligt sige, at vi klarede det. KOMPAN har været den ideelle partner gennem hele forløbet, ikke kun fordi de har givet os det ønskede resultat, men også på grund af deres høje professionalisme og ansvarlighed gennem hele processen. Vi er utrolig glade og rørte over resultatet: Folk har det virkelig sjovt og indgår i samspil med den brasilianske pavillon."

Verdens største klatrenet underholder og inspirerer

Rent faktisk endte det med, at nettet blev verdens største klatrenet, hvilket gjorde det til en stor oplevelse for folk i alle aldre.

Fysisk

Social-emotionel

"Udviklingen af dette projekt var en enorm udfordring. Især på grund af de mange og meget forskellige personer, der var involveret: ingeniører, arkitekter, planlæggere, producenter, installatører og mange flere, der alle samarbejdede om at nå vores mål. Og jeg kan roligt sige, at vi klarede det!"

Carmela Rocha

Architect

Atelier Marco Brajovic

Brazilian Pavilion, EXPO 2015

Norditalien, Milano 34236, Italien