Legepladser til institutioner

Forskning viser, at den bedste uddannelsesmæssige investering i fremtidens velfærd og velstand er på småbørnsområdet. Der er stor fokus på høj kvalitet i daginstitutioner, og pædagogisk tilrettelagte legepladser bliver i stadigt stigende grad set både som børnenes frie legeområde, som et pædagogisk redskab og et arbejdsområde for voksne, der observerer, guider og instruerer børnenes leg.

Hos KOMPAN har vi mere end 50 års erfaring med at skabe legepladser til vuggestuer, børnehave og integrerede institutioner. Gennem vores forskningsenhed, KOMPAN Play Institute, har vi gang på gang dokumenteret, at børnenes udvikling er tæt forbundet med deres mulighed for at udfolde sig fysisk, kognitivt, social-emotionelt samt kreativt. Netop disse udviklingsområder er dybt forankret i vores DNA og dermed også i vores udvikling af legepladsredskaber og legepladser til institutioner.

Fysiske legeaktiviteter er uhyre vigtige, for forskningen viser, at selv små børn i stigende grad er alt for lidt fysisk aktive til at opbygge den grundmotorik, tidligere generationer af børn besad. For børnene er motivationen til at bevæge sig stor, når legepladsen i institutionen tilbyder aktiviteter, hvor man kan bevæge sig, for eksempel gynger og dreje- og vipperedskaber. Motivationen til social og kreativ leg er høj, når legeområderne tilbyder fx hule- og rollelegsområder samt sand og vandleg.

Brug for hjælp? Kontakt KOMPAN

Vi har mere end 50 års erfaring, og vil hjælpe dig igennem hele dit projekt. Kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 63 62 10 11. Du kan også finde din lokale projektkonsulent hvis du ønsker sparring, rådgivning og ideer til dit projekt.

Find din lokale konsulent

Kontakt KOMPAN

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Skriv til os, så vender vi tilbage hurtigst muligt.