Søger du legeplads inspiration til din børnehave?

Espira daycare_VideoSlider.jpg

Børn udvikler sig med en forbløffende hastighed i vuggestuer, dagpleje og børnehaver. Det går så hurtigt, at det kan være svært at følge med. En stor legeplads er ikke kun et sjovt sted for børnene. Det inspirerer også personalet til at finde nye og spændende måder at stimulere børnene på, og den daglige fysiske udfordring er fantastisk for dem! At opleve verden gennem leg giver børnene de nødvendige sociale færdigheder til at forberede dem til det næste skridt i deres skoleliv. Børns fysiske, social-emotionelle, kognitive og kreative udvikling understøttes ikke kun af leg, men udvikles også gennem leg. Hos KOMPAN udvikler vi legepladser og legeredskaber til den tidlige barndom baseret på børns observationer, inddragelse af børn og børns input. KOMPAN Play Institute er KOMPAN's enhed af legespecialister, og din måde at sikre, at din førskolelegeplads er testet og sikker for børnene.

early childhood playground equipment from KOMPAN

Hvorfor er gode legeredskaber vigtige for børnehaver?

Leg og vækst hænger sammen. Leg er et af de syv følelsesmæssige systemer i den menneskelige hjerne, og er på niveau med andre menneskelige følelsesinstinkter såsom lykke, frygt og kærlighed. Voksne ser simpel leg som at gynge, klatre eller rutsje som "bare sjov", når velvalgte legeredskaber til børn i virkeligheden lærer børn vigtige livsfærdigheder, såsom sprogudvikling og selskabsform.

Hop og løb er vigtige for at opbygge knogletæthed, og Verdenssundhedsorganisationen - WHO anbefaler daglig fysisk aktivitet på mindst tre timer for børn under fem år, og som minimum en times kraftig fysisk aktivitet for små børn. En vuggestue eller børnehave med en god legeplads kan hjælpe med at lette disse krav, hvilket vil resultere i sundere og gladere børn.

Sikkerhed er en udfordring for lege i børnehaven. Småbørn kan være hårde ved udstyr, og da de stadig er ved at udvikle deres fin- og grovmotoriske færdigheder samt deres balance, falder de let ned. Legepladser i børnehaven bør være lave og sikre nok til, at børn kan lege med mindre risiko for skader. Hvis du vil vide mere om legepladssikkerhed, så læs venligst retningslinjerne for legepladssikkerhed i Bygningsreglementet (BR18) og gældende standarder for lege- og aktivitetspladser.

Hvilket legeredskab skal du vælge?

En god legeplads til børnehaven giver børnene mulighed for at komme i kontakt med jævnaldrende, hvilket tilskynder til kommunikation og udvider sprog- og læsefærdigheder. Derfor skal legeredskaberne tilbyde en række fysisk leg lige så meget som dramatisk og kognitiv leg

En god måde at stimulere den fysiske udvikling kunne være gennem klatring. KOMPANs klatreprodukter for de små er lavet specielt til de 3-6-årige. Det betyder, at klatreredskaber til legepladsen er skabt omhyggeligt til de yngste. Størrelsen på rebet passer til små hænder, og trinene på rebstrukturen passer til små trin.

En anden god tilføjelse til din legeplads kunne være legestrukturer, som tilbyder en bred vifte af lege med fysiske aktiviteter som at kravle op i det lille tårn og rutsje ned. Lyse farver, tilholdssteder og legesystemets tema stimulerer børnene kognitivt og kreativt

Fritstående legeredskaber er altid et hit! Alletiders favoritter er rutsjebaner og gynger. Sand- og vandleg er også gode legeaktiviteter, og du vil ofte se børnene bruge udstyret i timevis. Bliv inspireret af vores mange muligheder for fritstående legeredskaber – du finder masser af muligheder til dine behov.

KOMPAN commercial playground climbing equipment for preschools
preschool playground swing by KOMPAN

Hvilke materialer er bedst til en udendørs legeplads i børnehaven?

Når du vælger legeredskaber til børnehaven, skal du altid sikre dig, at de materialer, der bruges til udstyret, er sikre at lege på. Materialerne skal være miljøvenlige og meget holdbare. KOMPANs legepaneler er alle lavet af genanvendelige materialer, vores gulve på legesystemerne er lavet af højtrykslaminat (HPL) med en skridsikker overfladetekstur for at sikre sikkerhed og lang levetid i alle klimaer

Det samme gælder, hvis du vælger en naturlegeredskaber til din legeplads. Robinietræ er meget modstandsdygtigt og kræver lav vedligeholdelse. Den kan tåle alt slags vejr, og det naturlige udseende er tiltalende at se på. Robinietræ er et godt alternativ, hvis du tænker på en mere bæredygtig tilgang. Mange af vores legepladsprodukter fås nu i bæredygtige materialer, men har den samme fremragende kvalitet!

Overfladen på din legeplads er også vigtig, da mange børn – især mindre børn, vil falde fra tid til anden. Ved at sørge for, at din overflade er sikker, kan du mindske risikoen for skader. Legepladsens overflader kan være sand, græs eller vores FLEXOTOPTM ECO. Læs mere om sikker belægning her.

Når man investerer i en god og sikker legeplads til din børnehave sikrer man at legeredskaberne holder i mange år fremover!

4 ting, du skal tage højde for, før du begynder at designe din næste legeplads

  • Hvad er dit budget? Mængden af legeredskaber afhænger af dit budget. Når det er indstillet, bliver planlægningen nemmere.
  • Hvilken stil og materiale passer til dig? Vil du have en naturlegeplads, eller måske en legeplads med klare farver? Vi har masser af muligheder for begge dele, tag et kig på vores naturlegeredskaber til børnehaver eller vores legestrukturer.
  • Hvem er brugerne og deres aldersgruppe? Håndterer din børnehave kun småbørn, eller skal din legeplads være passende for en større aldersgruppe? Det er vigtigt at tænke på rummelighed på legepladsen for at imødekomme ethvert barns behov.
  • Hvordan tilgodeser man den måde, legepladsen bruges på? Her bør du tænke på at tilbyde både fysiske og kognitivt stimulerende legeaktiviteter for at understøtte børnenes overordnede udvikling, mens de leger.

 

 

 Tag det første skridt mod en fantastisk legeplads!!

 

preschool playground equipment by KOMPAN