Daginstitutioner

Socialforskning viser, at den bedste uddannelsesmæssige investering i fremtidens velfærd og velstand er på småbørnsområdet. Der er stor fokus på høj kvalitet i daginstitutioner, og pædagogisk tilrettelagte legepladser

bliver i stadigt stigende grad set både som børnenes frie legeområde som et pædagogisk redskab og et arbejdsområde for voksne, der observerer, guider og instruerer børnenes leg. Velplanlagte udeområder i vuggestuer og børnehaver har en høj grad af alderssvarende fysisk og social legemotivation. De indbyder til en lang række kognitive og kreative legeoplevelser og bidrager til arbejdet med læreplanen.

Fysiske legeaktiviteter er uhyre vigtige, for forskningen viser, at selv små børn i stigende grad er alt for lidt fysisk aktive til at opbygge den grundmotorik, tidligere generationer af børn besad. For børnene er motivationen til at bevæge sig stor, når legepladsen tilbyder aktiviteter, der kan bevæge sig, for eksempel gynger og dreje- og vipperedskaber. Motivationen til social og kreativ leg er høj, når legeområderne tilbyder fx hule- og rollelegsområder og sand og vandleg.

Brug for hjælp? Kontakt KOMPAN

Vi har mere end 50 års erfaring, og vil hjælpe dig igennem hele dit projekt. Kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 63 62 10 11. Du kan også finde din lokale projektkonsulent hvis du ønsker sparring, rådgivning og ideer til dit projekt.

Find din lokale konsulent

Kontakt KOMPAN

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Skriv til os, så vender vi tilbage hurtigst muligt.