Ennepetal, Tyskland

Øverst på børnenes ønskeliste!

De voksne ville have et cirkus, men efter 'vejledning' af de lokale børn var de overbeviste om at bygge et ekstra stort Robinia-slot. Denne nye legeplads i Ennepetal var øverst på børnenes ønskeliste, hvilket måske er årsagen til dens enorme succes. Slottet er fyldt med unikke detaljer og egenskaber, som pirrer børnenes fantasi. De lokale børn er forbløffede over alle mulighederne, som slottet tilbyder, og bruger det flittet til rolleleg hver dag.

Det majestætiske slot er langt højere end de omkringliggende huse og tiltrækker unge prinser og prinsesser fra byen, da det er blevet omdrejningspunktet for alle familier i Ennepetal.

Rolleleg og gribende højder

Robinia-slottet er en legestruktur for alle. Hulerne oppe og nede, vinduerne med tremmer og kanonerne lægger i den grad op til dramatisk leg. Det stimulerer børns sproglige og sociale færdigheder. Det unikke udvendige klatrenet af jern giver børnene en fornemmelse af hvor højt de er oppe og det lærer dem at give plads til hinanden når de klatrer op. Den stejle stigning i det åbne net, træner børnenes rumlige opmærksomhed, deres krydskoordination og deres muskelstyrke. Når de går ad kokosrebbroen svinger den fra side til side og børnene oplever deres egen og andres bevægelser. Dette får dem til samarbejde og hjælper med at udvikle sociale-emotionelle færdigheder. Slottet er yderligere installeret med klatrenet, der hjælper børn med at udvikle krydskoordination og muskelstyrke.

AESIR_PIECHART_COGNITIVE

AESIR_PIECHART_PHYSICAL

Social-emotionel

Ennepetal_horizontal.jpg

Det er ikke kun et slot for os eller institutionen, men i virkeligheden hele Ennepetal.

Nesrin Goy

Leder af Børnenes Afdeling

Brug for vejledning?

Vi har næsten 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.