Verdens tekstilaffald er steget med mere end 900% fra 1960 til 2021.

Men er det nødvendigvis kun spild?

 

Vi har alle brug for mad i maven og tøj på kroppen. Imidlertid er forbruget af tøj steget til at være meget mere end det, vi har brug for.

Mellem 2000 og 2014 blev tøjproduktionen fordoblet, idet den gennemsnitlige forbruger købte 60% flere beklædningsgenstande sammenlignet med for 15 år siden. Resultatet er voksende mængder tekstilaffald , hvilket genererer enorme mængder tekstilaffald.

 

 

Billede: Næst efter olie er tekstil- og beklædningsindustrien blevet den mest forurenende i verden.

 

Brug affaldet til noget godt

Genbrugte tekstilmaterialer, der bruges i tekstilproduktionen, er kun 1%. Heldigvis har andre industrier opdaget kvaliteten ved tekstilaffald og bruger materialet på nye og innovative måder. Tekstil har blandt andet vist sig at være meget velegnet til brug i stolper. Tekstilerne forarbejdes og blandes med genbrugsplast. Resultatet er en holdbar stolpe med en 82% reduktion i CO2-udledning pr. kg.

 

 

Billede: En stolpe fremstillet af genbrugte tekstiler og plastikposer.

Vi gør legepladser grønnere med tekstilaffald

Vi har skabt et nyt koncept vi kalder TexMade™, der handler om at konvertere vores traditionelle stålstolper til stolper fremstillet af genanvendte tekstiler og plastikposer. Vi bruger det tekstilaffald som lige så vel kunne ende ved forbrændingen eller lossepladsen. Det gør det muligt for os at skifte fra traditionelle stålstolper med en høj udledning til stolper lavet af genanvendt tekstilaffald med en meget lavere miljøpåvirkning.

 

 

Billede: En komplet cirkulær legeplads, hvor stolperne er fremstillet af genanvendt tekstilaffald samt plastikposer.