Reducér CO2-udledning 

Vælg bæredygtige tekstilstolper fremfor stålstolper til din næste legeplads!

Vores TexMade™-stolper er lavet af tekstilaffald og plastikposer. Vi bruger det tekstilaffald, der ikke har nogen værdi tilbage og ikke kan genbruges. På denne måde undgår vi, at den går igennem den stærkt forurenende proces, ved enten at blive brændt eller at smidt på lossepladsen. Vi blander dette tekstilaffald med udtjente plastikposer, som forbrugeren har brugt.

Verdens tekstilaffald er steget med mere end 900% fra 1960 til 2021.

Men er det nødvendigvis kun spild?

 

Vi har alle brug for mad i maven og tøj på kroppen. Imidlertid er forbruget af tøj steget til at være meget mere end det, vi har brug for.

Mellem 2000 og 2014 blev tøjproduktionen fordoblet, idet den gennemsnitlige forbruger købte 60% flere beklædningsgenstande sammenlignet med for 15 år siden. Resultatet er voksende mængder tekstilaffald , hvilket genererer enorme mængder tekstilaffald.

 

 

Billede: Næst efter olie er tekstil- og beklædningsindustrien blevet den mest forurenende i verden.

Brugte tekstiler - værdifuldt affald?
Brugte tekstiler - værdifuldt affald?

Brug affaldet til noget godt

 

Genbrugte tekstilmaterialer, der bruges i tekstilproduktionen, er kun 1%. Heldigvis har andre industrier opdaget kvaliteten ved tekstilaffald og bruger materialet på nye og innovative måder. Tekstil har blandt andet vist sig at være meget velegnet til brug i stolper. Tekstilerne forarbejdes og blandes med genbrugsplast. Resultatet er en holdbar stolpe med en 82% reduktion i CO2-udledning pr. kg.

 

 

Billede: En stolpe fremstillet af genbrugte tekstiler og plastikposer.

Gør legepladser grønnere med tekstilaffald

Vi har skabt et koncept kaldet TexMade™, som handler om at omdanne vores traditionelle stålstolper til stolper lavet af tekstilaffald og brugte plastikposer. Vi bruger det fattigste af tekstilaffaldet, altså det tekstilaffald, der lige er ved at ende på forbrændingen eller lossepladsen. Dette gør det muligt at skifte fra traditionelle stålstolper med et højt CO2-udledning til stolper lavet af tekstilaffald med en meget CO2-udledning.

 

 

 

Billede: En fuldcirkulær legeplads, hvor stolperne er lavet af tekstilaffald og brugte plastikposer.

Brugte tekstiler - værdifuldt affald?