Kørestolskarrusel - Alle kan snurre rundt

Børn elsker, når det kilder i maven, og at snurre rundt er en af de aktiviteter, der kildrer på den helt rigtige måde – for alle børn, uanset kognitive og motoriske evner.

Vores nye inkluderende kørestolskarrusel indbyder børn, der bl.a. bruger kørestol eller gangstativ, til en snurretur. Når de snurrer rundt, er der ekstra plads til at navigere rundt og til at dele oplevelsen med deres forældre eller værger, søskende eller andre børn.

Det åbne og rummelige design gør det muligt for karrusellen at rumme et stort antal børn med forskellige kognitive og motoriske evner og inspirere dem til at lege sammen. Børn uden handicap kan snurre venner eller søskende, der sidder i kørestol, og derved opbygge vigtige relationer og færdigheder. Gelænderet, der følger karrusellens kant, gør det lettere for børnene at få øjenkontakt med hinanden, imens de snurrer rundt.

Kørestolen står godt fast

WheelchairStaysPut.jpg

Selv når det går vildt for sig, står kørestolen godt fast. Karrusellen har en maksimal snurrehastighed, så børn i kørestol hele tiden kan føle sig trygge og tilpas.

Fremmer troen på egne evner

SelfEfficiacyWC.jpg

Karrusellens gulv er i samme plan som den omkringliggende overflade, hvilket gør det nemt for børn i kørestol at komme ind og ud af karrusellen på egen hånd.

Yderrammen fremmer social inklusion

SocialInclusionWC.jpg

Det ydre gelænder, der er placeret lidt inden for karrusellens kant, gør også, at børnene kan bevæge sig rundt og tumle med hinanden.

  WheelchairCarouselColours.png

Kørestolskarrusellen stiller ikke krav til børnene alder eller evner. Den er for alle som vil snurre rundt sammen.

Jeanette Fich Jespersen

Leder af KOMPAN Play Institute