Kuopio, Finland

Legepladsen der understøtter læring af høj kvalitet

Finland er kendt for at have det bedste uddannelsessystem i verden. Et fokus på læring af høj kvalitet bliver tydeligt i dette nye legeområde på en skole- og daginstitution i Kuopio, Finland.

Intet her overlades til tilfældighederne - skolepladsen er ingen undtagelse. Det store område omkring skolen er omhyggeligt designet med lege- og aktivitetszoner, der hver især er dedikeret til at stimulere vigtige færdigheder hos børnene, forbrænde overskydende energi og danne et sundt fundament for læring.

Området realiseres ved hjælp af en offentlig-privat partnerskabsmodel (OPP), hvor entreprenøren er ansvarlig for at opretholde legeområdet i 20 år. Kvalitet og holdbarhed af legeprodukterne er derfor også af afgørende betydning for entreprenøren. Som mange årig KOMPAN-kunde var Kuopio Kommune hurtigt enige om at bruge KOMPAN som deres leverandør til stedet.

 

Leg med et formål

Hvert legeredskab på denne legeplads er blevet udvalgt på grund af dets legeværdi og evne til at støtte børns udvikling og læring. Alle redskaber tilbyder mere, end hvad du lige kan se. Udover at børnene har det sjovt, når de gynger, så tilbyder femgyngen en unik fællesskabsfølelse, når de kan kigge på hinanden i cirklen, mens de gynger. Gyngen træner børnenes vestibulære system, sprog og sociale færdigheder. Multi legeområdet danner et område til masser af fysisk leg. Børnene kan spille alle typer boldspil her og træne deres fysiske færdigheder, holdånd og forbrænde en masse energi i frikvarteret.

Supernova-karrusellen er en sjov udfordring for børnene og at mestre karrusellen, når den drejer, kræver balance, koordinationsevner, udholdenhed og lidt mod.

De yngste børn kan træne deres krydskoordineringsevner på forskellige klatrenet, og den store legestruktur med fire tårne tilbyder forskellige klatreoplevelser og to broer at krydse.

Alle legeredskaber er med til at understøtte skolen filosofi, der handler om, at dem, du leger med, mobber du ikke.

Kognitiv

Kreativ

Fysisk

Social-emotionel

Kuopio_horizontalsection.jpg

I hver pause er der masser af ivrige unge ansigter overalt. De elsker bare at lege her.

Anniina Pyykönen

Lærer

Hiltulanlahti Skole 

Kuopio, Finland

Kuopio, hiltulanlahti 70870, Finland