Legepladser og udendørs undervisning til skoler

Children playing on KOMPAN's playground equipment for schools

Fysisk aktivitet og et sjovt legemiljø i skolen er nøglen til et godt helbred, bedre indlæring og større lyst til at deltage

Skoler tager sig af børns almendannelse såvel som deres boglige uddannelse. Veldesignede legepladser er læringsområder for især elevernes sociale og fysiske færdigheder. Et stigende antal børn er for fysisk inaktive og har brug for støtte og vejledning til deres sociale adfærd.

Velplanlagte udeområder tager udgangspunkt i brugernes behov for leg.

Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler, at børn over 5 år træner mindst 60 minutter for deres motorik, kondition, knogletæthed og muskelstyrke, særligt deres arm-, ben-, og core-muskler. Den alderssvarende skolegård tilbyder varierende muligheder for fysiske aktiviteter, som kan motivere børn, herunder mindre adrætte børn, til at være aktive på en selvvalgt og sjov måde. Det sociale samarbejde styrkes på veldesignede legepladser og lærerne fortæller, at sociale færdigheder som at vente på sin tur er svære at undervise i, men lette for børn at forstå, når de er på legepladsen. Guidede eller instruerede aktiviteter kan meget vel også finde sted på legepladsen. En skolelegeplads, som er nøje designet til at understøtte fri, guidet og instrueret leg, kan tilbyde alle børn en varieret og motiverende læringsoplevelse.

Sidst, men ikke mindst, kan legepladsen være et inspirerende pædagogisk værktøj for lærerne og kan til fulde levere aktive læringsoplevelser i overensstemmelse med Fælles Mål.

Følgende skole i Scotland har skabt en legeplads i skolegården der fremmer fysisk aktivitet for skolebørn. Lær mere om hvordan de opnåede det i videoen. 

KOMPAN Play Institute giver dig 10 tips legeplads design der gavner børns udvikling

Lær mere i videoen (engelsk), når leder af KOMPAN Play instituttet, Jeanette Fich Jespersens deler 10 tips til at vælge legeredskaber, der fremmer fysisk aktivitet hos skolebørn.

Leder du efter legeredskaber til børnehaven eller daginstitutionen - følg linket her!

 

 

KOMPAN playground equipment for all school ages
KOMPAN outdoor swings for school agers

Derfor elsker skolebørn legepladser fra KOMPAN

Det skyldest at KOMPAN skaber veldesignede legemiljøer såsom udendørs klasseværelser, der hjælper børns sociale og fysiske udvikling. Det er vigtigt, at en legeplads med den legeudstyr kan inspirere børns fantasi gennem innovative og spændende designs

Vi tilbyder dette og en masse andet gennem en bred vifte af legeredskaber til skoler, herunder klatrestativer, sportsudstyr og udendørs legeredskaber. Børnenes sikkerhed er garanteret sammen med den store legeværdi - og alle er inkluderet uanset alder og evner.

En legeplads fra KOMPAN er en sund investering i læring og børns sundhed, og vil hjælpe din skole med at:

 

 • Øge elevernes deltagelse
 • Få et attraktivt skolemiljø
 • Øg antallet af elever
 • Øge den akademiske præstation
 • Forbedre elevernes opmærksomhed

Indskoling

School-segment-horisontal1.jpg

Vi har samarbejdet med folkeskoler om at øge fremmøde, opmærksomhed og kompetencer ved at installere unikke og spændende legeredskaber. Vores basale legepladsløsninger tilbyder udfordrende og kreativ læring gennem leg for at øge læringen i undervisningen.

Mellemtrin og udskoling

School-segment-horisontal2.jpg

Hos KOMPAN har vi bevist, at de rigtige udendørs legemuligheder, som er designet på den rigtige måde, stadig er den bedste måde at give eleverne et sted at hænge ud og være aktiv, samtidig med at de er sociale. Vi kan tilbyde unikke aktivitets- og sportsløsninger specielt rettet mod denne aldersgruppe.

Ungdomskoler og videregående uddannelser

School-segment-horisontal3.jpg

Uanset om du ønsker et fantastisk multisportsområde, trendy parkour- og street-workout-udstyr eller udendørs træningsudstyr af god kvalitet, vil vores udendørs træningsudstyr til gymnasier, højskoler og universiteter helt sikkert hjælpe dig med at skabe et populært og funktionelt område til at være aktiv og til læring.

Mere end 50 års erfaring med at skabe legeredskaber og legepladser til skoler

Efter at have hjulpet tusindvis af skoler med at få mest muligt ud af deres legepladser, forstår vi, at hvert område har unikke krav. Derfor tilbyder vi skræddersyede udendørs legeredskaber til skoler der opfylder skolens behov med respekt for budgettet, krav og omgivelser.

Vores mangfoldige team af legekonsulenter, landskabsarkitekter og andre eksperter arbejder sammen om at give dig en skræddersyet plan med den bedste ekspertrådgivning. Vores designprincip - WOW, STAY DEVELOP - tager højde for, hvordan skolens legeplads og diverse legeredskaber vil understøtte dine elever, pensum, rummet, omgivelserne og aktiviteterne.

Det færdige resultat er en helt komplet specialdesignet legepladsløsning, der giver størst mulig værdi for skolen, uderummet og eleverne, og som er klar til etablering.

Bliv inspireret af flere ideer på legepladser til skolen her!

KOMPAN outdoor playground equipment for schools
KOMPAN's outdoor classroom equipment for schools

Udendørs undervisningsrum

Et udendørs undervisningsrum med legeredskaber er med til at skabe mere plads til undervisning og mere social afstand mellem dine elever.

Lær mere om hvordan du bedst skaber et udendørs undervisningsrum med vores 13 tips

  1. Et udendørs undervisningsrum bør have et samlingssted for eleverne, hvor de kan lytte til læreren (siddepladser med tavler), samt aktive læringsstationer, hvor eleverne kan lave praktiske aktiviteter (borde). Disse værelser kan indrettes som "rum" indenfor det samlede uderum, og bør altid være indenfor lærerens synsvinkel
  2. Et udendørs undervisningsrum skal ikke ligne et almindeligt indendørs klasseværelse. Men bør, i stedet for kvadratiske eller rektangulære områder, tænke på cirkler og ovale områder
  3. Et udendørs undervisningsrum bør skabes med henblik på adgang og inklusion af personer, der bruger hjælpemidler - sørg for, at sæder og borde har gange, der er brede nok til, at elever, der bruger kørestol eller rollator, kan komme rundt
  4. Et udendørs undervisningsrum bør ikke være langt fra toiletter/vaske og førstehjælp
  5. Der bør være klare grænser for dit udendørs undervisningsområde og et specifikt mødested for hele gruppen i en nødsituation
  6. Lærere og vejledere bør have fri udsyn på legepladsen til enhver tid for at guide deres grupper
  7. Et udendørs undervisningsrum skal have el, WIFI og telefon inden for rækkevidde
  8. Et udendørs undervisningsområde skal maksimere elevernes muligheder for at engagere sig i naturlige elementer og lære af naturen (træer, planter, vand, haver)
  9. Hvor eleverne arbejder med tablets og computere, skal der være beskyttelse mod blænding
  10. Tænk på temperaturen for elever og lærere - dette vil variere med klima og årstid, men kan betyde et behov for skygge eller behov for varme/tæpper
  11. Et udendørs undervisningsområde skal have adgang til at genstande kan opbevares tørt
  12. Et udendørs undervisningsområde skal have lov til at vise sit arbejde
  13. Et udendørs undervisningsområde skal have plads til eller adgang til læ for regn, sne og slud

Vil du skabe et udendørs undervisningsrum på din skole?… så Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.