FRITSTÅENDE LEGEREDSKABER


Rutsjebaner, gynger, vipper og vippedyr hører alle under kategorien med fritstående udendørs legeredskaber. Klassikere, der kan stå alene, og sammen bliver de til en fantastisk legeplads. Faktisk er ingen legeplads helt komplet uden dem.

Vi har i KOMPAN været helt fremme inden for legepladsdesign i et halvt århundrede. Lige siden stifteren af KOMPAN, Tom Lindhardt, observerede hvordan sin kunst blev til en legeplads for børn, har vores designteams og specialister hævet overliggeren med hensyn til den glæde, leg og aktivitet en legeplads skaber. Det ikoniske vippedyr, Spilophønen, startede en revolution, der den dag i dag er lige så aktuel. Nutidens legepladser er spektakulære med hensyn til temaer og variationer, men det er det fritstående udendørs legepladsudstyr, der starter festen eller er prikken over i'et.

Gennemse alle vores fritstående legeredskaber i kategorierne nedenfor - Let's Play!


En bred vifte af legepladsklassikere

Vores udvalg af fritstående udendørs legeredskaber tilbyder uendeligt mange muligheder for leg. Hvert legeredskab giver også børnene et sted hvor de kan udvikle sig. Vores snurreredskaber og karruseller træner børnenes balanceevne, hjælper dem opbygge muskelmasse samt knogletæthed.

Vores tematiserede legeredskaber inspirerer til dramatisk leg og stimulerer deres sproglige udvikling og kognition. Sand- og vandleg er utroligt populært og udvikler børnene kreativitet. Når de venter på at det bliver deres tur ved svævebanen lærer de at skiftes, at være tålmodige og fair overfor andre.

Legeredskaber til offentlige legepladser og institutioner

Vi er en legepladsleverandør der stræber efter at skabe udendørs legeredskaber med de mest kreative og udviklende elementer, og som opfordrer alle børn på alle niveauer, både helt unge og helt voksne, til at lege sig til fysisk og social læring og udvikling. Ligemeget om du skal bruge legeredskaber til din institution eller en anden offentlig legeplads, har KOMPAN udendørs legeredskaber til lige det man ønsker at skabe. 

Vores udstyr er produceret med sikkerheden i føresædet, samt testet og godkendt, så de overholder alle gældende standarder. Dette er med til at sikre, at legeredskaberne kan holde til tidens tand, og at alle brugere, på legeredskaber fra KOMPAN, kan lege frit.

            

 

Ofte stillede spørgsmål om fritstående udendørs legeredskaber

Hvem opfandt Spilophønene?

Spilophønen blev opfundet af Tom Lindhardt i 1972. Det var en af de første innovative legepladsredskaber fra KOMPAN som i dag stadig ligger på Fyn og er verdens førende legepladsleverandør. Spilophønen er kendetegnet ved sin ikoniske blå fjeder og var det første alternativ til den klassiske vippe. Det innovative legeredskab var blot startskuddet på en hel familie af vippedyr - i dag findes der over 30 forskellige.

Hvad er det bedste underlag til legepladsen?

Der var engang hvor legepladsudstyret stod på beton eller grus. I dag findes der mange forskellige typer underlag med hver deres fordele og ulemper. Sand og træflis er for eksempel prisvenlige. Til gengæld er der ofte udfordringer med dyr og så er det ikke kørestolsvenligt. Asfalt er holdbar men samtidig nådesløs. Faldunderlag i gummi, ligesom vores Flexotop som kommer i 24 forskellige farver, giver et væld af designmuligheder hvor man kan skabe zoner og stier, og underlaget kan tilmed tilføre legepladsen endnu mere legeværdi.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.