FRITSTÅENDE LEGEREDSKABER


Rutsjebaner, gynger, vipper og vippedyr hører alle under kategorien med fritstående legepladsredskaber. Klassikere, der kan stå alene, og sammen bliver de til en fantastisk legeplads. Faktisk er ingen legeplads helt komplet uden dem.

Vi har i KOMPAN været helt fremme inden for legepladsdesign i et halvt århundrede. Lige siden stifteren af KOMPAN, Tom Lindhardt, observerede hvordan sin kunst blev til en legeplads for børn, har vores designteams og specialister hævet overliggeren med hensyn til den glæde, leg og aktivitet en legeplads skaber. Det ikoniske vippedyr, Spilophønen, startede en revolution, der den dag i dag er lige så aktuel. Nutidens legepladser er spektakulære med hensyn til temaer og variationer, men det er det fritstående legepladsudstyr, der starter festen eller er prikken over i'et.

Gennemse alle vores fritstående legeredskaber i kategorierne nedenfor - Let's Play!


En bred vifte af legepladsklassikere

Vores udvalg af fritstående legepladsudstyr tilbyder uendeligt mange muligheder for leg. Hvert legeredskab giver også børnene et sted hvor de kan udvikle sig. Vores snurreredskaber og karruseller træner børnenes balanceevne, hjælper dem opbygge muskelmasse samt knogletæthed.

Vores tematiserede legeredskaber inspirerer til dramatisk leg og stimulerer deres sproglige udvikling og kognition. Sand- og vandleg er utroligt populært og udvikler børnene kreativitet. Når de venter på at det bliver deres tur ved svævebanen lærer de at skiftes, at være tålmodige og fair overfor andre.

Hvem opfandt Spilophønene?

Spilophønen blev opfundet af Tom Lindhardt i 1972. Det var en af de første innovative legepladsredskaber fra KOMPAN som i dag stadig ligger på Fyn og er verdens førende legepladsleverandør. Spilophønen er kendetegnet ved sin ikoniske blå fjeder og var det første alternativ til den klassiske vippe. Det innovative legeredskab var blot startskuddet på en hel familie af vippedyr - i dag findes der over 30 forskellige.

Hvad er det bedste underlag til legepladsen?

Der var engang hvor legepladsudstyret stod på beton eller grus. I dag findes der mange forskellige typer underlag med hver deres fordele og ulemper. Sand og træflis er for eksempel prisvenlige. Til gengæld er der ofte udfordringer med dyr og så er det ikke kørestolsvenligt. Asfalt er holdbar men samtidig nådesløs. Faldunderlag i gummi, ligesom vores Flexotop som kommer i 24 forskellige farver, giver et væld af designmuligheder hvor man kan skabe zoner og stier, og underlaget kan tilmed tilføre legepladsen endnu mere legeværdi.


Brug for vejledning?

Vi har næsten 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.