Gynger og gyngestativer til legepladser


Gyngerne på legepladsen er, for de fleste af os, forbundet med gode minder fra barndommen. De bidrager til den tidlige udvikling og er her vi går fra at blive skubbet til selv at få gyngen i bevægelse og få den så højt som muligt.

Hos KOMPAN har legepladsklassikeren udviklet sig fra det traditionelle gyngesæde til et spændende udvalg af forskellige alternativer. Vores gynger er velegnet til alle typer af offentlige udendørs legepladser og til institutioner.

I dag er det muligt at gynge med vennerne på én af KOMPANs redegynger:Fugleredegyngen eller på Cocowave Pendulgyngen. Man kan også få en helt anderledes oplevelse på Femgyngen hvor man gynger ansigt til ansigt. Er der tale om gynger til børnehaven, vuggestuen eller dagplejen, lader blandt andet You&Me gyngesædet to generationer gynge ansigt til ansigt.

Klik herunder for at komme i sving.


Tilpas gyngerne efter JERES behov

Enhver udendørs legeplads eller legeplads til institutionen fortjener at være unik. Med fritstående legepladsudstyr, der fås i mange forskellige designs og materialer, er der mulighed for at installere præcis hvad der er bedst for stedet og lokalområdet.

Gynger fås i mange størrelser, varianter og former. Fra de klassiske A-rammer til moderne gynger, der kan bære større grupper af børn. Fire hovedelementer dikterer gyngetypen: materialerne til stolperne, deres form, størrelse og sædet eller sæderne.

Lige meget hvilken gynge I er på udkig efter, har vi den!

Gynger til offentlige legeplads

KOMPANs gyngesæder, gyngestativer og samlede gynger tilbyder en gyngeoplevelse for alle uanset alder. Gynger kan konfigureres med så mange muligheder og sektioner, såsom ekstra høje gyngestativer, og man er næsten altid sikker på det populæreste legeredskab blandt brugerne på legepladsen. 

Gyngestativer til institutioner

Vores brede udvalg inkluderer også gynger og gyngestativer, som er særligt velegnet til blandt andet institutioner. I børnehaver, vuggestuer eller dagplejen, med helt små børn, tilbydes gyngeoplevelser for alle, uanset om det er til en baby på et babysæde eller et lille barn der vil prøve kræfter af på et skal-sæde eller fugleredesæde. Der er endda også en delt oplevelse mellem voksen og barn på et You & Me-gyngesæde.

 

Teknisk information om KOMPANs gynger og gyngestativer

Rammer til gynger

  • A-stel: Fås i 2,0 m og 2,5 m højde med stolper af imprægneret fyrretræ, hårdt træ eller varmgalvaniseret stål.
  • Portal gyngeramme: Består af stolper og tværbjælker af varmgalvaniseret stål eller pulverlakeret galvaniseret stål.
  • Cocowave Pendulgynge: Fås i ubehandlet robiniatræ, olieret robinietræ eller i grøn, med reb- eller rustfri stålkædeaffjedring, og med træ- eller stålfootings. 

Gyngesæder

Gyngesæder giver en lang række muligheder for yderligere at skabe en unik og individuel legepladsløsning alt efter jeres behov. Vi tilbyder standard gyngesæder, vuggesæder, babysæder, småbørnssæder og fugleredegyngesæder med en diameter på 100 cm eller 120 cm. De fås med enten varmgalvaniserede kæder eller rustfri stålkæder,. Dertil fås anti-wrap-ophæng som ekstraudstyr der gør at gyngerne ikke kan vinkles om tværbjælken.

Ekstraordinær legepladsgynge

  • Dino og Tripod 360 fugleredegyngerne giver en anderledes gyngeoplevelse. I stedet for den klassiske og simple gyngebevægelse, frem og tilbage, går bevægelserne nu i alle retninger og rundt i cirkler. Det er heller ikke begrænset til leg alene - der er muligheder for at gynge sammen.
  • Cocowave Pendulgyngen imponerer med sin størrelse og udseendet er uimodståeligt for alle børn. Med dens robuste og lange kokosreb giver Cocowave Pendulgyngen mulighed for at gynge siddende, liggende eller stående, både frem og tilbage eller sidelæns.

Har I brug for hjælp til at finde den perfekte gynge? Se udvalget her eller bliv inspireret af nogle af de fantastiske projekter vi har installeret over hele verden. Vi står altid klar til at hjælpe jer, så hvis I har spørgsmål angående gynger eller andre legepladsredskaber kan I kontakte os her.

 

Ofte stillede spørgsmål angående gynger og gyngestativer til legepladsen

Hvor meget koster en gynge?

Prisen på vores gynger varierer afhængig af type, størrelse og design. Vi stræber altid efter at levere den optimale legeløsning ud fra jeres specifikke behov. Vi tilbyder hundredvis af gyngekombinationer, og priserne på vores gynger kræver derfor mere information om dine nøjagtige ønsker. Tøv ikke med at bede om et uforpligtende tilbud på en bestemt gynge eller din specifikke legeplads. Priserne starter på fra kr. 7.500.

Er KOMPANs gynger produceret af gamle gummidæk, som hænger i et reb?

Nej. Det nærmeste, du kommer på gamle dæk er det genanvendte granulat som anvendes i det skjulte faldunderlag til gynger under vores FLEXOTOPTM. Gamle dæk har dog været en inspiration til nogle af de mange designs i en lang række gynger.

Findes der moderne gynger?

Ja, gynger og teknologien bag er ret grundlæggende, men i de senere år har vores designere givet gyngerne en makeover. De findes i mange forskellige former og konstruktioner og er lavet af en række omhyggeligt udvalgte materialer, der er bygget til at holde. Gyngerne fås i imprægneret fyrretræ, hårdt træ, robinietræ eller varmgalvaniseret stål. Gyngesæderne er lavet af behagelige, skridsikre og syntetiske materialer med træindsatser der er forbundet med gyngerammen med rustfri stålkæder.

Hvad er fordelene ved en gynge fra KOMPAN?

Ud over at være ekstremt sjov, bidrager gynger til vigtige aspekter af motorisk udvikling. For eksempel træner og forbedrer børn deres smidighed, balanceevne, koordinationsevner og rumlige bevidsthed når de gynger. Det er alle sammen nødvendige evner når de skal bedømme afstande og navigere sikkert i trafikken. Den gyngende bevægelse træner arm- og benmuskler, musklerne i mave og ryg, samt knogletætheden.

Bevægelsen når man gynger stiller krav til de mindre børn som skal forudse årsag og virkning, samt håndtere gyngens naturlig rytme. Højden og hastigheden på gyngen træner børnenes evne til at vurdere afstande og højder. Disse evner er alle vigtige i børnenes udvikling.

Er gynger ikke kun en solo-aktivitet?

Gynger giver mange muligheder for social interaktion blandt børn. Vores Fugleredegyngesæde giver mange børn mulighed for at at stå, sidde og ligge mens de gynger. Det er samtidigt inkluderende og derfor kan alle være med. Når man gynger på en Cocowave Pendulgynge, skal de gyngende børn samarbejde. Gynger er desuden fremragende på inkluderende legepladser og udvikler vigtige sociale evner.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.