Rutsjebaner til legepladsen


En rutsjetur børnene aldrig bliver trætte af

Uanset hvor gamle de er, så elsker børn altid en god rutsjetur! Når du besøger en legeplads, er rutsjebanen ofte den aktivitet, børnene løber hen til først, og også den man altid lige skal prøve en sidste gang inden man skal hjem igen - 'bare en gang mere!'. Rutsjebanen træner børns rumlige bevidsthed, hvilket er vigtig for deres balance og tillid til at styre egen krop sikkert rundt i for eksempel trafikken. Desuden trænes de store muskelgrupper, når de sidder op i rutsjebanen og glider ned.

KOMPANs enkeltstående rutsjebaner tilbyder adskillige legeaktiviteter. Uanset om børnene bruger rutsjebanen, eller leger gemmeleg under eller bag den, så er det kun fantasien der sætter grænser for legeaktiviteterne. De høje paneler giver følelsen af sikkerhed, og fungerer som den perfekte udkigspost. KOMPANs jordvoldsrutsjebaner er designet specielt til at reducere risikoen for fald. Fordelen ved rutsjebaner placeret på en skråning er, at der kan forekomme interaktionen, når man sammen med venner går sammen ned ad bakken, eller løber eller klatrer op eller ned den.

Se vores store udvalg af rutsjebaner nedenfor.


En tur op til rutsjebanen, for at tage en tur ned af den igen er både spændende og sjovt for børnene. Første gang børn skal prøve den spændende rutsjebane, kræver det lige lidt ekstra mod. Men når man først er kommet op, kan børnene belønne sig selv med den spænende tur ned igen. Jordvoldsrutsjebaner tilbyder en anden brugeroplevelse. Her er man hele tiden tæt på jorden, samtidig med de har en kælkebakke om vinteren på grund af dens konstruktion. Længere glidebane, giver spænding i længere tid.

 

Hvor meget koster et KOMPAN-rutsjebane?

Prisen på vores rutsjebaner varierer alt efter type, størrelse og komponentmaterialer. Vi tilbyder adskillige rutsjebaner, og priserne på vores rutsjebaner kræver oftes noget information om dine nøjagtige ønsker. Tøv ikke med at henvende dig og bede om et tilbud på en bestemt rutsjebane, der passer til din legeplads. Priserne starter fra ca. 14.000 kr.

 

Hvad er den længste rutsjebane?

Jordvoldsrutsjebanen er 2,87 m i faldlængde, men KOMPAN har også installeret specialbyggede rutsjebaner med en glidelængde på mere end 10 meter ...

 

Hvad er fordelene ved en KOMPAN-rutsjebane?

Rutsjebanen byder på masser af spænding, og understøtter udvikling af de vigtigste motoriske færdigheder. Børn træner og forbedrer deres smidighed når de klatrer og balancerer, og når de rutsjer ned træner de deres rumlige bevidsthed. Alle er vigtige færdigheder for børn og deres tillid til egen krop, når de for eksempel skal bedømme afstand og bevæge sig rundt i forskellige omgivelser.

Rutsjebaner fremmer børns forståelse af årsag og virkning, og styrer hastighed. Højden og længden træner børns evne til at bedømme afstand og hastighed. Alt dette er vigtige kognitive evner, som er vigtig for et barns udvikling.

 

Er rutsjebanen kun en solo-oplevelse?

Hvor ofte har du set grupper af børn rutsjer sammen? Generelt giver rutsjebanen en solo-oplevelse, selvom de i de yngre aldersgrupper kan finde på at rutsje sammen, da dette oftes føles mere betryggende for børn.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.