Vippedyr


Frem og tilbage - fra side til side!

Mange rynkede øjenbryn, men Spilophønen fra KOMPAN startede en legepladsrevolution. Ligesom mange andre fantastiske ideer og innovationer, er vippesystemet utroligt simpelt. Én enkelt utroligt stærk og fleksibel fjeder har været inspirationen til mange universelle legepladsklassikere. 

Barnet har altid kontrollen over fjederen uanset om det er en Kænguru, Bobcat eller Scooter. Her er der mulighed for at udvikle sig og for at vise hvad man kan. Men det er ikke kun sjov for den enkelte, der er også mulighed for at vippe sammen på Åkanden eller Firkløveren.

Siden 1970, hvor Vippehønen blev til, er der kun kommet flere vippedyr til og der er nu over 30 forskellige hvor børnene kan vippe frem og tilbage, og fra side til side.

Se de mange forskellige vippedyr herunder.


Når en legeplads skal designes og planlægges, er vipper og vippedyr noget af det mest alsidige. De passer ind hvor som helst - de eneste beslutninger man skal tage er, hvilket vippedyr det skal være, og i hvilken retning den skal vende. Skal den vende mod bord- og bænkeområdet hvor mor og far sidder, eller mod de andre legeredskaber hvor vennerne suser rundt.

Udendørs leg er blandt de absolut bedste og mest værdifulde former for udviklingsaktivitet. Begivenhederne i 2020 har understreget, hvad det i virkeligheden betyder at være aktiv udenfor.

Hvordan kommer vi igang?

Udgangspunktet er at finde de helt rigtige redskaber for jer. Vores meget erfarne og kompetente projektkonsulenter kan hjælpe jer med at oversætte jeres ønskeliste til jeres eget fantastiske legepladsprojekt. Du er altid velkommen til at kontakte os og stille spørgsmål. Find din lokale konsulent her eller find vores kontaktoplysninger nederst på siden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem opfandt Vippedyret?

Vippedyret blev opfundet af kunstneren og billedhuggeren Tom Lindhardt. I 1970 var det et af de første redskaber fra KOMPAN - legepladsvirksomheden som blev til på baggrund af Lindhardts farverige og børnevenlige skulpturer. Spilophønen var det allerførste vippedyr og er blevet et ikonisk legeredskab. I dag er der over 30 redskaber baseret på vipper med en enkelt fjeder.

Er Vippedyr kun for en person?

Spilophønen blev skabt til en enkelt person, men der er kommet flere vippedyr til som har plads til flere børn på en gang.

Hvor stærk er fjederen?

Vores fjedre er konstrueret så de giver den mest optimale vippeoplevelse for mange brugere. De unikke PA6-beslag sikrer høj sikkerhed når der vippes. Fjedrene rengøres grundigt, grundes og pulverlakeres for høj holdbarhed i ethvert udendørsmiljø.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.