Legestrukturer og legetårne


Legestrukturer definerer legepladsen og giver den karakter og individualitet fra en centralt omdrejningspunkt. Udseende og design er forskelligt afhængig af brugernes aldersgruppe og bidrager med legeaktiviteter målrettet de helt små op til teenagerne. Fra de simple og ukomplicerede SIMPLY PLAY Tårne til de spraglede ELEMENTS. Og fra de eventyrlige slotte og skibe samt vores Smart Playground inspireret af H. C. Andersen, til de futuristiske BLOQX og GALAXY. Alle vores legestrukturer er indbegrebet af sjov og spænding. Og som om det ikke er nok, så tilbyder vores GIANTS en spændende ny vifte af enorme tematiserede legestrukturer.

KOMPAN har gennem lang tid arbejdet tæt sammen med arkitekter og landskabsarktikter om at skabe arkitekttegnede legepladser. KOMPAN Design Studio er en speciel enhed i KOMPAN som har fokus på at skabe helt nye og innovative legestrukturer og løsninger som er skræddersyet til at imødekomme vores kunders og samarbejdspartneres specifikke krav. Denne særlige enhed består af designere, ingeniører, landskabsarkitekter og andre specialister med stor erfaring inden for leg. De er forpligtet til at tilføre kreativitet og legeværdig til de tilpassede løsninger.


En bred vifte af legepladsklassikere

Vores legestrukturer spænder over en utroligt bred vifte. Alle vores strukturer er fuldstændig fleksible og kan tilpasses og skræddersyes dine personlige behov og ønsker. Vores GIANTS, slotte og skibe kan understøtte en historie man ønsker at fortælle og for eksempel et unikt område. Vores Story Makers tager derimod udgangspunkt i eventyrene. Vores legestrukturer og tårne er aldrig færdigudviklede og vi tilpasses til lige nøjagtigt det du kunne tænke dig.

Er der begrænsninger til størrelse og højder?

Når det drejer sig om begrænsninger til størrelse og højder på legestrukturer, findes der kun én: sikkerhed. Vores nye GIANTS giver børnene en utroligt oplevelse når de klatre op i højder svarende til tredje sal. Men selv når de befinder sig 9 meter over jorden, er de stadig i sikkerhed. De høje lukkede rutsjebaner starter altid med at dreje for at tage den høje hastighed af.

Hvorfor er farver så vigtige på legepladser?

Farver er det tavse sprog. Det taler til os alle og viser os at vi er velkommen og hvis der er farer. En baby ser slet ikke farver i de første måneder af dens levetid, men herefter spiller det en afgørende rolle for dens udvikling. De tiltrækkes af de klare farver. KOMPANs stifter, kunstneren Tom Lindhardt, brugte gul, blå og rød i sine tidlige værker. 

Hvor vigtig er leg i et barns udvikling?

Af alle de spørgsmål som drejer sig om legepladsers værdier og egenskaber, er ingen af dem mere relevante end spørgsmålet om hvad de gør for et barns udvikling. I 1980'erne oprettede KOMPAN en intern forskningsgruppe, KOMPAN Play Institute, for at undersøge hvordan man får mest muligt ud af legeoplevelsen med hensyn til social og fysisk udvikling. Leg kan virke som et uskyldigt tidsfordriv, men det er utrolig vigtigt når børnene skal træne deres evne til at kommunikere og deres motoriske færdigheder, samt lære at dele og præstere. Enhver legeplads som ikke tager børnenes udvikling i betragtning, er en spildt chance for at skabe noget godt.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.