Moments legestrukturer


Alsidige og klassiske legekoncepter

MOMENTS med det klassiske legekoncept understøtter børns udvikling og læring på flere forskellige niveauer. Det brede udvalg af legeaktiviteter gør MOMENTS anvendelige for en meget bred målgruppe, fra 2 år til 12 år, i et varierende legeområde. Der skabes miljøer hvor børn kan blomste fysisk såvel psykisk.

MOMENTS' enkelthed gør det til et tidløs design. Det kan placeres i mange forskellige miljøer, for eksempel i skolegården eller i en park. Et stort udvalg med klassiske primærfarver, mere opsigtsvækkende olivengrønne farver, eller de lidt mere mørkegrønne farver til natur. Spændende rutsjebaner og store platforme giver plads til sjov og social leg, hvor venskaber bliver skabt. 


MOMENTS bygger på at udvikle en række af grundlæggende færdigheder gennem leg, der vil forblive hos børnene i årevis. De mange forskellige temalege tilskynder til dramatiske legescenarier, som understøtter børns sociale færdigheder, fantasi, empati og samarbejdsevner. Dramatisk rolleleg tilskynder børn til at bruge deres sproglige og kommunikative evner, som styrker deres sprogfærdigheder, samtidig med det skaber nye venskaber.

 

Hvorfor er farve vigtig på legepladsen?

Farver er vigtigt for os alle på flere forskellige måder. I børnehaven bruger mange pastelfarver, da det fremkalder ro blandt børnene, mens stærke farver dominerer leg. Grøn antyder balance og vækst, rødt er energi og spænding, gul er munter og glad, blå er tillid og fred. Det er derfor vigtigt at legepladser er fremherskende. Farver kan ikke kun fortælle os om noget, de hjælper os også med at skelne lettere mellem de forskellige objekter.

 

Hvorfor er slotte og skibe altid så populære på legepladsen?

Et slot er en rigtig historiefortæller, hvor de traditionelle historier som Askepot og prinsessen på ærten sammen med de nyere historier som Shreak, introducerer børn til den vidunderlige, fantasiverden. Det samme er gældende for skibe, især de helt gamle træskibe, der er anvendt i mange tegneserier og film. 

 

Hvor lang er levetiden for en legeplads?

Med tiden bliver alt slidt, og skal serviceres med reservedele. Det gælder en bil såvel som en legeplads. Der er en analogi mellem legepladser og kvalitetsbyggede biler - med ordentlig pleje vil bilens karosseri vare evigt, men ved brug af dæk, bremser og udstødninger skal der med tiden udskiftes dele. KOMPAN har produceret legepladser i et halvt århundrede, og i dag kan bedsteforældre tage børn og børnebørn med hen til de legepladser de selv legede på som ung. Med ordentlig pleje vil en KOMPAN legeplads være der fra generation til generation.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.