Den digital legeplads med eventyrlige fortællinger


Den digitale legeplads

Der var engang en legeplads… Sådan kunne et eventyr fra H.C. Andersen være startet, og det er netop den berømte historiefortæller, der er inspirationen bag denne legeredskabsserie. H.C. Andersen-serien er inspireret af nogle af digterens mest berømte eventyr: Den lille havfrue, Den grimme ælling og Fyrtøjet. De eventyr-inspirerede legeredskaber giver mulighed for mange timers fysisk og fantasifuld leg. 

H.C. Andersen-serien består af vedligeholdelsesfrie legeredskaber, der opfordrer både små og store børn til utallige timers leg. Serien består af et væld af legeredskaber herunder rutsjebaner, brandmandsstænger, klatrenet, klatrevægge og meget mere. Der er et væld af sjove legeaktiviteter som for eksempel kighuller og støbte figurer i panelerne, der vil inspirere børn til nye, fantasifulde lege.


Designet fungerer alene ligesom alle andre KOMPAN-løsninger, men det er også legeredskaber med et virtuelt og digitalt interaktivt lag. Der er nemlig en lang række digitale spil, der understøtter læring, undervisningsleg og leg. Derudover møder de et- til otteårige alderssvarende fysiske udfordringer. Legepladsen kan ligeledes være inspiration til god social adfærd gennem den moralske indsigt, som eventyrerne giver. Børnene kan for eksempel lære om mobning i eventyret om Den grimme ælling. Desuden ved vi, at rolleleg giver et stærkt grundlag for at stimulere sprogudviklingen. 

Legeredskaberne fra H.C. Andersen-serien giver altså mulighed for både børn og voksne sammen at tage del i leg, læring og kulturelle oplevelser på legepladsen, derhjemme eller i skolen.