Naturlegeredskaber - udforsk vores legeredskaber i træ


Udforsk vores naturlegeredskaber i træ

Vores sortiment af legeredskaber i træ domineres af én træsort: robinie. Vi anvender også andet hårdttræ og fyrretræ hvor det giver bedre mening, men når vi modtager en ny sending robinietræ på vores fabrikker i Brno i Tjekkiet bliver alle begejstrede. Robinie er nemlig en fornøjelse at arbejde med. Træsortens styrke ligger i dets årer og vi lader årerne diktere hvordan og hvor vi anvender hvert enkelt stykke træ. Da alle stammer og stykker er forskellige, skaber vi udelukkende unikke og individuelle strukturer og legeredskaber i træ.

Det europæiske robinietræ er mere end bare et materiale. Det er både bæredygtigt, utroligt holdbart og stærkt, og det er netop derfor vi har valgt det til vores naturlegeredskaber inklusiv vores legehuse og -hytter, skibe og slotte, samt vores vifte af Robinia Vippedyr.

Overvejer I en legeplads i træ? Læs mere om hvorfor en naturlegeplads er vigtig for børns udvikling hér.

KOMPAN har gennem lang tid arbejdet tæt sammen med arkitekter og landskabsarktikter om at skabe arkitekttegnede naturlegepladser. KOMPAN Design Studio er en speciel enhed i KOMPAN som har fokus på at skabe helt nye og innovative legestrukturer og løsninger som er skræddersyet til at imødekomme vores kunders og samarbejdspartneres specifikke krav. Denne særlige enhed består af designere, ingeniører, landskabsarkitekter og andre specialister med stor erfaring inden for leg. De er forpligtet til at tilføre kreativitet og legeværdig til de tilpassede løsninger.


Med fokus på miljøet og vores miljømæssige aftryk, fås vores klassiske og populære legepladsredskaber også i robinietræ herunder gynger og klatrestrukturer. Det naturlige udtryk i træet passer også perfekt til vores sortiment af sand- og vandleg samt forhindringsbaner.

Hvad holder bedst og længst, menneskeskabte eller naturlige materialer?

Vores svar er hverken det ene eller det andet. Med regelmæssige eftersyn og vedligehold holder begge materialer i mange år. Robinietræet har imponerende 15 års garanti, hvor den menneskeskabte EcocoreTM har livstidsgaranti. EcocoreTM ser ud på dag et som det gør på dag 10.000. Robinia modnes og får patina - noget som for nogle bidrager til, at det får et mere charmerende udtryk.

Hvad er robinie?

Robinie er en helt fantastisk træsort som giver kvælstof til jorden, brænder som kul, giver en enestående honning og er noget af det mest kompakte og alsidige tømmer. Og så er det bæredygtigt. Træet stammer fra det østlige USA hvor det kaldes "Black Locust". Det blev senere bragt til Europa af Frankrigs kongelige gartner i 1602 og det står stadig på Square René Viviani-Montebello i det centrale Paris. I dag har sorten bredt sig og findes flere steder rundt om i verden. I Europa findes det i Tyskland, Rumænien og Tjekkiet. Vi har i KOMPAN valgt robinie da det er utroligt stærk, holdbart og giver vores legestrukturer individuelle og unikke designs.

Hvilken efterbehandling er nødvendig for robinietræ?

Da det er et naturligt materiale kan man med fordel lade naturen gå sin gang og lade stå til. Dog med et vågent øje overfor uønskede ændringer i træets struktur. Men oftest får træet karakter og patina med tiden og hvis der skulle opstå kritiske ændringer i træet som vil udfordre sikkerheden, træder garantien i kraft.

Vi leverer naturlegepladser af høj kvalitet

Vi oplever en øget interesse for naturlegepladser og naturlegeredskaber. Naturen og naturlige elementer får mere og mere opmærksomhed i legemiljøer og hos KOMPAN leverer vi derfor legepladser i robinietræ af høj kvalitet. Alle vores redskaber er TÜV-godkendt i henhold til EN1176. Læs mere om TÜV-certifikatet hér.

Køb naturlegepladser hos KOMPAN og få en bæredygtg løsning i høj kvalitet og til en god pris.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.