Robinia Klatring


Robinia klatreredskaber - et moderne klatretræ

Vi husker alle det helt særlige klatretræ, vi elskede at lege i, da vi var børn. Børnene kan få den samme fantastiske følelse med klatreredskaber fra Robinia, også selvom de bor i byen, hvor der er langt mellem de gode klatretræer. Klatring er vigtigt for vores udvikling af det proprioceptive system, som for eksempel sender signaler for bevægelse og kropsposition. Det er et indbygget system, der forhindrer os i at vælte. Som børn klatrer bliver de gjort opmærksom på hvad de er i stand til, det også kan relateres til andre aktiviteter, som for eksempel at løfte og bære en spand med sand i. Børn bruger deres krydskooringering, der understøtter børns evne til at læse.

Børn begynder allerede i en tidlig alder at ville klatre. Vores klatrestrukturer giver børnene mulighed for at udfordre sig selv og med sine venner på en sjov og spændende måde. Der er flere måder at klatre op på: klatrenet med skiftende mønster, klatrepæle og en stige. Her opnår børn den samme følelse af præstation og et voksende selvværd, som hvis de klatrede i et træ.


Vores Robinia klatrestrukturer kan placeres i flere forskellige miljøer. For eksempel i en park hvor de passer ind sammen med de andre træer, eller i en indre by hvor børn kan få en pause fra beton.

Klatring tilskynder børn til at være aktive, som de skal bruge deres arme og ben for at nå til tops i strukturen. Det understøtter vigtige færdigheder såsom børns evne til at balancere og bevæge sig frit. Vores Robinia klatrestrukturer kan placeres på adskille måder - alene, sammen eller i en linje. Din legeplads, dit valg.

Robinie-træet er en triumf for naturen. Den vokser selv i de fattige jordarter, hvor den beriger jorden med kvælstof, der er godt for andre planter. Samtidig er træsorten en god kilde til en enestående honning, og dens blade optager Co2. Robinie-træ tilpasser sig godt i byområder, hvor den er med til at forskønne gaderne. Når træet beskæres, vokser det hurtigt tilbage. Det er et yderst bæredygtigt materiale. Træet er finkornet, stærkt og holdbart - det perfekte materiale til legeredskaber.

 

Hvordan kommer vi i gang?

Som udgangspunkt findes først de rette produkter fra vores store sortiment, som vil passe til løsningen. Vores meget kompetente og erfarne supportteam står altid klar til at hjælpe dig med at forvandle dine ønsker til virkelighed. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller gerne vil modtage et tilbud.

 

Hvor holdbar er robinietræ?

Robinie er tætkornet hårdt træ, og kendt for sin høje kvalitet. Det er modstandsdygtig for alt slags vejr, råd og skadedyr. Der er 15 års garanti på vores robinietræ.

 

Hvilken overfladesbelægning er sikrest?

Beslutnigen om hvilket underlag der er mest optimalt for jeres løsning er baseret på flere faktorer, såsom faldhøjde, budget, designmuligheder, og vedligeholdelse. Med sand og flis har du en økonomisk løsning, men kan kræve ekstra omkostning ved opsætning af hegn for at holde dyr væk eller ved påfyldning. En anden løsning kan være et Flexotop underlag. Det er praktisk i forhold til vedligeholdelse og har mange designmuligheder i form af farve og mønstre, som understøtter leg og læring.

 

Hvilken type reb bruges der til klatrestrukturerne?

KOMPAN bruger et specielt reb af typen 'Hercules' med galvaniserede seksstrengede ståltråd. KOMPAN bruger et specielt reb af typen 'Hercules' med galvaniserede seksstrengede ståltråd. Hver tråd er tæt pakket med PES-garn, der smeltes på hver enkelt tråd. Rebene er meget slidstærke og modstandsdygtige overfor vandalisme, og kan udskiftes på stedet om nødvendigt.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.