Robinia Vippedyr


Naturens skabninger i robinietræ

Vores Robinia vippedyr er en række naturlegeredskaber tager udgangspunkt i naturens skabninger såsom delfiner, insekter, bier, mulddyr og ponyer. KOMPAN opfandt vippedyret, og i dag er det et ikon på legepladsen. Disse små, tredimensionelle attraktioner er opbygget af robinietræ, der giver dem en varm fornemmelse, samtidig med at de stimulerer børns taktile sanser.

Vippedyr er blevet helt uundværlige på legepladsen. Børn elsker at vippe, og så snart de ser et vippedyr på legepladsen, skynder dig sig at benytte muligheden. Vippedyr fås som flere forskellige dyr, der kan være med til at undbygge en historie eller et tema. Robinia vippedyr kan deles op i to kategorier, hvor der er de lidt mere traditionelle vipper, og så er der vores naturskabninger. Begge typer af vippe tilskynder børn til at samarbejde og tage skift.


Vippedyr er blandt et af vores mest populære legeredskaber. Og det er der ikke noget at sige til. For selv når de ikke bliver brugt, kan de stadig fungere som en kunsterisk skulptur. Dette var netop også hvad KOMPAN blev skabt fra. Kunsteren Tom Lindhardt overværede en begivenhed, hvor børn heller vil lege på hans kunsterisk skulptur end at betragte den. Og det var det, der fik ham til at starte KOMPAN.

En kombination af robinietræ og reb forstærker følelsen af at være tæt på natur. Det er derfor meget populært at placere vores Robinia vippedyr tæt på skov.

Robinie-træet er en triumf for naturen. Den vokser selv i de fattige jordarter, hvor den beriger jorden med kvælstof, der er godt for andre planter. Samtidig er træsorten en god kilde til en enestående honning, og dens blade optager Co2. Robinie-træ tilpasser sig godt i byområder, hvor den er med til at forskønne gaderne. Når træet beskæres, vokser det hurtigt tilbage. Det er et yderst bæredygtigt materiale. Træet er finkornet, stærkt og holdbart - det perfekte materiale til legeredskaber.

En anden ting der er værd at nævne ved robinietræ: hvert et eneste træstykke er unikt, og dette bringer en grad af individualitet til vippedyrene.

 

Hvordan kommer vi i gang?

Som udgangspunkt findes først de rette produkter fra vores store sortiment, som vil passe til løsningen. Vores meget kompetente og erfarne supportteam står altid klar til at hjælpe dig med at forvandle dine ønsker til virkelighed. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller gerne vil modtage et tilbud.

 

Hvilket vippedyr er det mest populære?

Der er mange søde vippedyr at vælge imellem, og hvert barn har deres eget yndlingsdyr eller -skabning. Men specielt bier og insekter er populære, måske fordi de ofte kommer i større mængder. 

 

Hvilken behandling har træet brug for?

Robnietræ har lang levetid i udendørs miljøer. Træet kan leveres som behandlede eller ubehandlede. Ved behandlede bliver træet en mørkere nuance, og ved ubehandlet ældes træet yndefuldt med tiden.

 

Hvordan er fjederen designet?

Vores fjedre er konstrueret så de opnå optimal bevægelse. De unikke designede PA6-beslag er af rustfrit stål, der sikrer høj sikkerhed mens børn leger. Fjedrene rengøres, grundes og pulverlakeres for at sikre høj holdbarhed i ethvert miljø.


Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.