Moncrieff Recreation Park

“Computerspil er ret kedelige, når du bare kan gå udenfor på legepladsen og få nye venner og have det sjovt"

Hvorfor blive indenfor, når du kan gå udenfor på en legeplads og møde nye venner? Der er ingen tvivl om, at børnene elsker den nye legeplads i Moncrieff Recreation Park. Det er der en god grund til, da denne ekstraordinære legeplads er fyldt med sjove aktiviteter for børn i alle aldre. Faktisk er der så sjovt, at børnene hellere vil gå på legepladsen og møde nye venner end at bruge deres tid på at spille computerspil foran skærmen.

Da planlægningen af en ny forstad til Canberra gik i gang, ønskede udviklerne at skabe noget unikt. Gennem et godt forhold til KOMPAN arbejdede udviklerne og landskabsarkitekterne på en specialdesignet legeplads, der skulle tjene som et anderledes og unikt sted i hjertet af lokalsamfundet i Moncrieff. Resultatet blev en legeplads i pulserende solnedgangsfarver, hvor børn ikke keder sig inden for 15 til 20 minutter, men måske efter 4 timer. Legepladsen blev ekstraordinær, og den vandt toppræmier i Play Space-kategorien ved Australian Institute of Landscape Architectes ACT Chapter Awards i 2018.

 

Derfor elsker børnene legepladsen

Mellem de tre Corocord-tårne er den livlige legeplads fuld af sjove udfordringer for børn, der er lige til at udforske. En klatretur til toppen af tårnene vil udfordre børnene til at bruge deres kropsstyrke såvel som deres krydskoordineringsevner, når de klatrer op for at opleve nye højder. Når toppen er nået, belønnes børnenes præstation med en spændende og mavekildende tur ned ad rutsjebanen. Legepladsens forhøjede niveauer opfordrer børnene til at klatre op og ned og øve vigtige fysiske færdigheder, mens de er aktive. Legepladsens store udvalg af alderssvarende aktiviteter sørger for, at børn i alle aldre bliver underholdt og bliver ved med at lege i timevis.

Fysisk

Social-emotionel

Moncrieff boy net 1.jpg

Moncrieff girl climb 1.jpg

Moncrieff ropeclimb 1.jpg

Den måde legepladsen er designet og struktureret på, gør det muligt for børnene at komme herud og ikke kede sig inden for 15-20 minutter. De keder sig måske først efter 4-5 timer.

David Thornhill 

Development Director, Suburban Land Agency

Moncrieff Recreation Park

Canberra , Moncrieff , Australia