Nyborg Friskole

En legeoase for børnene midt i byen

Nyborg Friskole er en uafhængig skole, der underviser børn fra indskolingen til mellemtrinnet. Pladsen til skolegården er begrænset, da skolen er beliggende centralt i Nyborg midtby. Denne begrænsede plads bliver dog stadig brugt af børn i alle aldersgrupper. På grund af den begrænsede plads blev legepladsen nødt til at være både alsidig og kompakt.

Skolen stod over for udfordringer med inaktive børn i mellemtrinnet og følte derfor at de havde brug for et mere inkluderende legeområde, med plads til alle.

For at skabe et mere indbydende legeområde blev der brug kunstgræs på hele området rundt om legepladsen. Som følge heraf bliver jorden ikke mudret når det har regnet og børnene nyder at bruge hele området som et ”hænge-ud” sted. På netop denne legeplads er der fokus på klatre-, spinning-, balance- og hænge-ud områder.

Denne kombination skaber både et interessant og omfattende legeområde for børn i alle aldre og et undervisningsområde for både børnehavebørn og skolens elever. Dette område giver lærerne muligheder for at blive inspireret og mere kreative i deres undervisning. Det opfordrer også børnene til at være aktive og til at være udendørs, når de har frikvarter. Kombinationen af BLOQX og GALAXY strukturer skaber et sjovt og udfordrende miljø for alle børnene på skolen og i Nyborg bymidte. Og saltomortale strukturen er et stort hit for de mindre aktive børn på skolens mellemtrin.

En legeoase for børnene midt i byen

Kombinationen af BLOQX og GALAXY strukturer skaber et sjovt og udfordrende miljø for alle børnene på skolen og i Nyborg bymidte. 

Fysisk

Social-emotionel

Kognitiv

Kreativ

"Legepladsen er altid fyldt med børn. Vores naboer fortæller os, at selv i weekenderne og om aftenen er legepladsen i konstant brug."

Brian Klarskov Hansen

Pædagogisk Leder

Nyborg Friskole

Nyborg Friskole

Fyn, Nyborg 5800, Danmark