Nyt forskningsinstitut for at sikre bedre sundhed

Nyt forskningsinstitut for at sikre bedre sundhed for børn


Inaktiv adfærd, der i høj grad skyldes underholdning på skærme samt moderne livsstil, er en væsentlig bidragsyder til den alarmerende forudsigelse, at børn født i dette århundrede ikke vil leve lige så længe som deres forældre.

For at bekæmpe denne udvikling, går KOMPAN og Syddansk Universitet sammen om etableringen af et nyt akademisk institutet, der skal undersøge legens betydning, udviklingsværdier og de præcise konsekvenser legen har på børns sundhed. World Playground Research Institutes centrale rolle bliver, at gøre det muligt for alle - og i særdeleshed byplanlæggere og politikere - at træffe fornuftige og vidensbaserede beslutninger om hvordan man skaber et miljø hvor samfundet kan vokse gennem inspirerede og sunde børn.

Billede: Samarbejdsaftalen signeres af institutleder Jens Troelsen (venstre) og Connie Astrup-Larsen, CEO i KOMPAN (højre)  (© Bo Kousgaard - SDU)

Forskning og privat virksomhed går sammen

Med base ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i Odense, er det nye institut et samarbejde mellem universitet og KOMPAN, den førende legepladsproducent. Samarbejdet er en langsigtet forpligtelse fra begge parter til at løse et problem der både er blevet dokumenteret og erkendt, men stort set ignoreret. Nutidens børn risikerer at blive den første generation der tager et evolutionært tilbageskridt og leve kortere sammenlignet med deres forældre.

Universitetet og KOMPAN har gennem mange år samarbejdet - senest i udviklingen af meningsfuldt udendørs motionsudstyr. Men etableringen af World Playground Research Institute tager samarbejdet til et helt nyt niveau.

 

Billeder: Professor Jasper Schipperijn som vil lede instituttet

 

Nyt forskningsinstitut skal sikre bedre sundhed for børn