Oulu, Finland

En legeplads med masser af muligheder for alle

Kaakonpoika Kindergartens 10 år gamle udendørslegeområde havde behov for at blive renoveret. Ud over en generel renovering ønskede børnehaven et separat, indhegnet område til de yngste børn, og et område, hvor de ældre børn kunne lave forskellige former for sportsaktiviteter. Det var vigtigt for personalet og forældrene, at en ny legeplads havde noget at tilbyde alle aldersgrupper fra 0 til 6 år. Øvrige udfordringer omfattede håndteringen af en ubrugt cementpool, som var tiltænkt som sportsområde, men som i øjeblikket blokerede udsigten, og desuden at sikre den nødvendige holdbarhed ved brug, ikke kun i åbningstiderne, men også om aftenen.

For at løse disse udfordringer henvendte Kaakonpoika sig til KOMPAN for at få hjælp. I tæt samarbejde med børnehavens personale udarbejdede KOMPAN en plan, der omdannede et tidligere ubenyttet grønt område til legeplads for de yngste børn. Denne legeplads skulle rumme et nyt læringsprodukt til småbørn – Drivhus/Blomsterbutik – og et hegn skulle opsættes hele vejen rundt om området. Da det ville være for dyrt at fjerne den problematiske cementpool, blev den åbnet, indhegnet og omdannet til en bane til basketball og floorball for de ældste børn. Et sandområde blev udvidet, og noget af det gamle legepladsudstyr blev udskiftet med nyt, mens man beholdt det udstyr, der stadig var i god stand.

Børnene er helt vilde med Drivhus/Blomsterbutik-elementet. Sportsområdet endte med at blive en perfekt løsning til de større børn, mens et stort sandområde giver mere plads til kreativitet, og en ny fugleredegynge og bakkerutsjebane er populære elementer både inden for og uden for børnehavens åbningstider. Kaakonpoikas personale er glade for at kunne holde øje med børnene gennem det transparente hegn rundt om sportsområdet i poolen og for de nye fjederelementers sikkerhed og popularitet – og så nyder de selvfølgelig også, at alle andre er lige så glade!

En legeplads med masser af muligheder for alle

I dag er alle glade for den nye legeplads. De små elsker at have deres eget område og udstyr, som passer til deres størrelse og færdigheder. 

Fysisk

Social-emotionel

Kognitiv

Kreativ

"Vi ville gerne undgå, at de mindste børn blev væltet omkuld af de største børn, så vi lavede et separat område helt forbeholdt de mindste børn på det grønne område, der før lå ubenyttet hen. Området blev indhegnet, og legeudstyret blev udvalgt specielt til småbørn. Udstyret passer nu perfekt til dem!"

Piritta Kivimäki

Casedesigner

Oulu

Norra Österbotten, Oulu , Finland