Porvoo, Finland

En unik historie giver en unik legeplads

I Porvoo ønskede man at gøre historie til en del af legen. Den lille by nær Helsinki har været hjemsted for et af Finlands største fæstninger siden det 12. århundrede. For at ære dette historiske monument ønskede kommunen en legeplads, der kunne fortælle deres historie. Med hjælp fra KOMPAN og det store udvalg af tematiserede legeredskaber, lykkedes det. Der blev placeret et stort legeslot på byens legeplads.

Legepladsen er konstrueret i robinietræ, der har en blød overflade og attraktiv træfarve, der tilføjer legepladsen en æstetisk finish. Robinietræ er finkornet, stærkt og ekstremt holdbart, hvilket gør det til det foretrukne materiale til legeredskaber. Grundet dens fine korn er hvert eneste stykke robinietræ unikt.

 

En kongelig legedag

Det store flotte slot opfordrer børnene til en kongelig legedag, hvor alle prinsesser og riddere kan udleve deres drømme og fantasier. Temaleg bliver underbygget af kanoner og fængselsvinduer placeret rundt på slottet, som tilskynder børn til dramatisk leg. Dramatisk leg er med til at styrke børns kommunikationsevner, følelser og evne til at have empati.

For at nå til tops i slottet, kan børn prøve en af de mange forskellige klatremuligheder som for eksempel rebet eller klatrevæggen. Her udvikles rumlig bevidsthed, balance og krydskoordinering, samt deres fysiske kompetencer. En rutsjetur tilføjer spænding til legeoplevelsen, og så kilder det i maven. Legeaktiviteter er også med til at styrke børns knogletæthed, som for eksempel når de hopper ned.

Mens børnene leger, kan forældrene slappe af i skyggen eller motionere på fitnessredskaberne. Det perfekte familieområde med tilknytning til byens historie.

Kognitiv

Kreativ

Fysisk

Social-emotionel

Porvoo-playground-horizontal-2.jpg

Porvoo-playground-horizontal-4.jpg

Porvoo-playground-horizontal-3.jpg

Ideen var at lave en temalegeplads inspireret af slottet og Porvoos historie.

Mikko Kaunisto

Gartner

Porvoo Kommune

Brug for vejledning?

Vi har næsten 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.