Pris for innovativt design af børnemøbler

Møbelsystemet KOMPAN INDOOR FLEX vinder ”Red Dot” designpris 2016

KOMPAN - verdensmarkedsleder inden for legeplads- og sportsudstyr vinder endnu en gang en vigtig designpris. KOMPANs indendørs møbelsystem, INDOOR FLEX, der blev lanceret i hele verden i februar 2016, fik tildelt den berømte Red Dot pris for dets høje designkvalitet.   

Red Dot har siden 1954 været et internationalt anerkendt kvalitetsmærke. Innovation, formel kvalitet, funktionalitet og økologisk kompatibilitet er blot nogle få af de kriterier der vurderes, når vinderen af prisen skal findes. KOMPANs INDOOR FLEX system har fået tildelt prisen for deres fremtrædende ”innovative design af møbler for børn”. INDOOR FLEX er et møbelsystem specielt designet til puslepladser og dagsinstitutioner. 

De forskellige komponenter (moduler?) tjener flere formål, idet de både kan bruges som siddepladser, hylder eller klatrestativ, og kan dermed hurtigt ændre udseende afhængig af den ønskede funktion. 

En hylde på væggen eller en flittigt benyttet arbejdsbænk kan på ingen tid forvandles til et hyggeligt læsehjørne eller en klatreborg til at løbe rundt i. Alt er udviklet og udført i henhold til KOMPAN PLAY INSTITUTE’s strenge kriterier om understøttelse af legeværdi, læring og inklusion.      

Over 40 uafhængige designere, designforskere og specialiserede journalister fra hele verden samledes i februar 2016 i den tyske by Essen, for at bedømme omkring 5,200 bidrag fra 57 forskellige lande til Red Dot konkurrencen. Årets Red Dot dommerpanelsmedlemmer bestod blandt andet af berømte designere, såsom Jimmy Choo og bildesignlegenden Chris Bangle, BMW’s tidligere chefdesigner. Ud over KOMPAN, registrerede eksempelvis Google, Apple og Artemide også deres produkter. Bedømmelsesprocessen følger meget strenge kriterier, som løbende justeres i forhold til nye undersøgelsesresultater inden for formelle, tekniske, produktions-, samfundsmæssige, industrielle og økologiske krav. Kriterierne danner en vejledende ramme, som udfyldes individuelt af hver dommer. 

KOMPANs møbelsystem, INDOOR FLEX, levede op til kriterierne med topscore og vandt den meget eftertragtede ”innovativ design” pris.  

Press-release---Indoor-furniture-news-2.jpg

”I mere end 40 år har KOMPAN møbleret og indrettet legepladser over hele verden. I Skandinavien har vi i flere år været en stor aktør inden for segmentet af skolemøbler, med en tocifret markedsandel i Danmark. KOMPAN har igennem årene fået tildelt nogle af de vigtigste priser inden for vores forretningsområde. Men at vinde den berømte Red Dot pris med vores INDOOR FLEX system kort efter lanceringen gør os ikke blot ekstremt glade, det gør os også enormt stolte” udtaler en begejstret Kræn B. Nielsen, KOMPANs Administrerende Direktør i Danmark.

Press-release---Indoor-furniture-news-1.jpg

 

Med Lead Designer Gunilla Mandsfelt Eriksen i front, har KOMPAN udviklet et møbelsystem, der gør det muligt for børn at skabe forskellige rum alt efter deres ad hoc- og spontane behov – helt uden hjælp fra voksne, og som heller ikke kræver komplekse udskiftninger, der skal udføres af et helt hold af specialister.

”Fast inventar, der har samme udseende året rundt, forvandler børn og voksne til søvngængere, som dermed bliver sansemæssigt blinde, idet de ender med at gentage de samme lege, handlinger og forhold. Dette afholder både børn og voksne fra at tænke i nye baner og få nye ideer”, forklarer Gunilla Mandsfelt Eriksen, dimittend fra Det Kongelige Kunstakademi. Gunilla Mandsfelt Eriksen har tidligere arbejdet for Lego og andre velkendte danske virksomheder, før hun sluttede sig til KOMPAN. INDOOR FLEX systemet er udviklet med det formål at styrke forskellige evner hos børn, og indeholder flere moduler samt ekstraudstyr, der kan sammensættes på forskellige måder. Det fleksible moduldesign betyder, at både modulerne og ekstraudstyret såsom tunneller, puder og tæpper kan ændre funktion i løbet af en dag. Fra at være en del af en vild forhindringsbane, kan det ændres til et hyggeligt legehus, til et stille tænkehjørne eller en kreativ workshop.           

 Sammensætningen af moduler og ekstraudstyr er let og ubesværet, idet brugen af værktøjer overflødiggøres af modulernes skjulte magneter. Dette betyder, at børn og voksne kan skabe et dynamisk miljø for sig selv og dermed stimulere kreativiteten og fantasien. På denne måde øges motivationen også til at bygge nye, spændende og udfordrende zoner.

Press-release---Indoor-furniture-news-3.jpg

 

Yderligere information om INDOOR FLEX systemet, inklusiv billeder, kan findes her: www.kompan.dk/kompan-indoor/       

 

  

Om KOMPAN  

KOMPAN blev grundlagt i 1970, og er i dag den største leverandør af legepladser. KOMPAN udvikler, producerer og afsætter legepladsudstyr i stort omfang til alle aldersgrupper. Virksomhedens hovedkvarter er i Odense (Danmark), og har flere datterselskaber i 20 forskellige lande omkring Europa, Amerika, Asien og Stillehavsområdet og Mellemøsten. Hovedproduktionen og logistiske faciliteter foregår i Brno (Czech Republic), mens andre produktionsfaciliteter ligger in Tyskland, Polen og Sverige. Vores kunder er blandt andet offentlige myndigheder, skoler, børnehaver og boligindustri i over 60 lande. KOMPAN beskæftiger over 900 mennesker, og omsatte omkring 182 millioner Euro i 2014. 

 

For mere information, se www.kompangroup.com/worldwide/

For at lære mere, kontakt venligst KOMPAN eller besøg vores hjemmeside  www.kompan.dk