Schwäbisch Gmünd, Tyskland

Leg med udsigt over byen Schwäbisch Gmünd

I den tyske by Schwäbisch ønskede man en integreret legeplads i et specielt miljø, en skovbevokset bakke med en have til pubben, samtidig med børnene havde et ønske om at få en kæmpe rutsjebane - to udfordringer som KOMPAN formåede at mestre. Med et ni meter højt Cube-tårn blev den unikke legeplads et nyt vartegn for byen og dens 60.000 beboere. KOMPAN-løsningen kombinerede spændende elementer såsom klatrenet, der garanterer sjov og udfordringer. Børnene kan nyde den ekstraordinære udsigt over byens hustage, som de kigger ud af boblevinduerne eller kravler op ad trådrammetunnelen, der forbinder de to øverste niveauer. Så spændingen ved at klatre op i tårnet er bestemt det værd!

Men børnene er ikke de eneste, der er begejstret for det nye eventyr. Byen i Schwäbisch Gmünd fremhæver også, at legepladsen har haft en positiv effekt på haven, som et ideelt mødested for de lokale beboere og nysgerrige besøgende i byen.

Legeudfordringer der betaler sig

Cube-tårnet er opdelt i fire niveauer, hvor børn kan opdage forskellige udfrodringer såsom de integreret klatreudfordringer, der udfordrer børns sanser og muskler, specielt når de vil op til tops. Klatrenet og tunnel øger for eksempel mobiliteten, samt styrker muskler og krydskoordineringen. Men KOMPAN værdsætter ikke kun fysisk og kognitiv træning. Det sociale-følelsesmæssige aspekt er også vigtigt.

For nogle børn kan højden være en udfordring i sig selv, hvor det kræver mod at klatre gennem trådrammetunnelen. Den stejle stigning i det åbne rum træner børns rumlige bevidsthed. Uanset om man gør det sammen eller alene, så styrkes børnenes selvværd når de klarer udfordringerne. Når de kommer op til tops kan de være stolte af sig selv og nyde den fantastiske udsigt. Endelig når de skal ned igen, kan de nyde en spændende rutsjetur i fuld fart, og så kan et nyt klatreeventyr begynde igen.

Kognitiv

Fysisk

Social-emotionel

Schwäbisch-Playground-horizontal-2-.jpg

Schwäbisch-Playground-horizontal-1-.jpg

Schwäbisch-Playground-horizontal-3-.jpg

Når du bliver modig nok, er det faktisk ret sjovt - og så vil man bare prøve den igen og igen og igen.

 

Zehra and Milena

Legende børn

Schwäbisch Gmünd, Tyskland

Baden-Württemberg., Schwäbisch Gmünd , Tyskland