Sundby Idrætspark

København tager nye skridt mod at blive en mere aktiv by

København tager nye skridt mod at blive en mere aktiv by

På mange måder er fysisk aktivitet allerede en del af den Københavnske kultur. Det er en af de mest cykelvenlige byer i verden mens sportscentre og tilgængelige parker er normen. 

Men Danmarks hovedstad vil mere og jagter målet om at skabe et endnu mere aktivt samfund. 

I Danmark opfylder de fleste 11-årig kravene for det anbefalede niveau af fysisk aktivitet. Men når de bliver 15 år brydes denne tendens. For at opfordre til en aktiv livsstil har København derfor indledt en række innovative tiltag for at udvikle parker og offentlige områder. Et eksempel er det udendørs fitnessanlæg ved Sundby Idrætspark.

Det udendørs fitnessanlæg er designet til at fremme fysisk aktivitet

Det udendørs fitnessanlæg er designet til at fremme fysisk aktivitet

Med en kombination af KOMPANs Cross System og Workout System bliver hundredvis af forskellige, skalerbare øvelser tilgængelige. 

Fysisk

Social-emotionel

Sundby Idrætspark

Det udendørs fitnessanlæg er designet til at fremme fysisk aktivitet. Med en kombination af KOMPANs Cross System og Workout System bliver hundredvis af forskellige, skalerbare øvelser tilgængelige. Den hærværkssikrede træningsløsning tiltrækker alle mennesker uanset alder og evner. En anden motivationsfaktor er den gratis app der guider nye brugere i, hvordan man udfører øvelser og hjælper de erfarne brugere med at overvåge deres aktivitetsniveau så de holder sig i form.

KOMPAN og Københavns kommune udførte en brugerundersøgelse tre måneder efter installationen for at bekræfte projektets koncept. I løbet af én uge blev 388 bruger observeret. Ud af de 388 udfyldte 105 af dem et spørgeskema og blev efterfølgende interviewet omkring anlægget. Undersøgelsens resultater viser, at fitnessanlægget bliver brugt af alle etniciteter og aldersgrupper og at 23% af brugerne ikke har været fysisk aktive før de begyndte at bruge det nye udendørs fitnessanlæg.

>>Gå til fitnessundersøgelse

"Anlægget kan bruges af alle. Også eksempelvis børn, handicappede og ældre. Det er nemt, lige til og står frit tilgængeligt. Samtidig er det placeret i et område, hvor mange mennesker ikke traditionelt set dyrker motion. Så hele idéen er at prøve at få flere til at motionere."

Carl Christian Ebbesen

Kultur- og Fritidsborgmester

Københavns Kommune

Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.