Svanedammen

I foråret 2017 åbnede en ny aktivitetsplads i Svanedammen på initiativ fra organisationen Just Human og støtte fra KOMPAN, AXA, Odense Kommune, Tikko, Lokale og Anlægsfonden, PE-Redskaber og Finito ApS. 

Just Human blev stiftet i 2015 af livsstilscoachen Chris MacDonald med det formål at motivere og inspirere både børn og voksne til at være mere aktive sammen igennem sjov leg og træning. 

Just Human og KOMPAN er fuldstændig enige om at motion, frisk luft og samvær er essentielle for sundhed og følelsesmæssig velvære. Derfor indeholder aktivitetspladsen både lege- og fitnessredskaber, som børn og voksne kan bruge i fællesskab.

Et gladere og sundere samfund

I foråret 2017 åbnede en ny aktivitetsplads i Svanedammen på initiativ fra organisationen Just Human og støtte fra KOMPAN, AXA, Odense Kommune, Tikko, de lokale borgere og Anlægsfonden, PE-Redskaber og Finito ApS. 

Kognitiv

Kreativ

Fysisk

Social-emotionel

Legepladsdelen består af et stort pyramideformet klatrenet, der belønner en med en flot udsigt, hvis man har klaret klatreturen helt til toppen. For de lidt mindre brugere af pladsen er der solsikke gynger, som de kan gynge på uden hjælp fra en voksen, samt to små trampoliner. Derudover er der flere roterende elementer i form af tre Spica stænger og én supernova karrusel, som styrker balanceevnerne og lærer børnene at styre elementerne gennem forskellige kropsbevægelser. En anden balanceringsleg kan foregå på Ø-hoppene, der har forskellig højde, som er ideelle til at lege ”jorden er giftig” på. En svævebane er det andet element i legepladsområdet, der tiltrækker lige så mange som klatrenettet, både store som små.  

Fitnessområdet indeholder multifunktionelle træningsfaciliteter, og kan benyttes af alle uanset alder, evner og niveau, eftersom træningsintensiteten og sværhedsgraden kan justeres ved hjælp af egen kropsvægt og kropsposition. Her kan brugerne blandt andet træne på en Suspension Trainer eller Incline Press ved at bruge sin egen kropsvægt, samt styrke især armmusklerne på en overhead latter. Parallel bars, dip bench, stepbænkene og den lige bænk er gode til all-around øvelser, der styrker både ryg, mave, arme, bryst og ben.  

For inspiration og vejledning til brugen af fitnessudstyret kan brugerne downloade vores træningsapp ved at scanne udstyrets QR kode på sin smartphone.

Svanedammen

Fyn, Odense , Danmark