Toglegeplads i Bourdeaux, Frankrig

Et historisk område vækkes til livs efter en ny skræddersyet legeskulptur installeres

Den gamle togstation i Saint-Médard-en-Jalles åbnede i 1886 og har netop for første gang i mere end 40 år fået et nyt tog. Togstationen lukkede i 1978 men er i dag lavet om til et multiaktivitetsområde bestående af tre legepladser til børn, sportsfaciliteter til de voksne og en restaurant.

Den unikke og 7 meter lange lokomotiv designet af KOMPAN Design Studio er den helt store hovedattraktion for de børn der besøger området. Det fantastiske lokomotiv appellerer til de eventyrlystne børn, hvor børnene bliver taget med på en lang række fantasifulde rejser. Legeskulpturen er fyldt med leg og legeaktiviteter, samtidig med at den refererer til områdets og byen historie.

Tilsammen fortæller togene historien om den industrielle revolution og anlæggelsen af landets infrastruktur. Lokomotivet er fremstillet i robinietræ som er yderst holdbart og slidstærkt.

 

Se andre skræddersyede projekter

Fut fuuut! Næste stop: Eventyr!

Det 7 meter lange tog er fyldt med udfordrende og underholdene legeaktiviteter for store og små børn fra 4 år og opefter. Udover de klassiske elementer såsom klatrenet og -vægge, brandmandsstang og rutsjebane, indeholder toget elementer som understøtter områdets historie og den dramatiske leg. Børnene kan for eksempel tilgå motoren under toget, slappe af i en hængekøje under deres lange rejse, eller gå til styrehuset og sætte destinationen ved hjælp af kontrolpanelet og styretøjet. Uanset om de leger på lokomotivet eller godsvognen udvikler de ved hjælp af de mange legeelementer fysiske og kognitive færdigheder, alt mens de brænder energi af og får nye venner.

Kognitiv

Kreativ

Fysisk

Social-emotionel

RobiniaTrain_in_bourdeaux_Horisontal1.jpg

RobiniaTrain_in_bourdeaux_Horisontal2.jpg

RobiniaTrain_Horisontal3.jpg

Legepladsen blev hurtigt en fast inventar i området og er blevet taget godt imod. Lokomotivet vækker området og byen til live og børnene elsker at komme her og lege, rutsje og klatre.

Guillaume Desbieys

Teknisk Servicedirektør, Saint-Médard  

Tog Legeplads

Nouvelle-Aquitaine, Saint-Médard-en-Jalles 33160, Frankrig