Voksen-barn gyngesæde

Gyng sammen - Ansigt til ansigt. Hånd i hånd.

Navnet på gyngen siger det hele! Den nye Voksen-barn gynge gør det muligt at nyde glæden ved at gynge, voksen og barn samtidigt.

Styrkede social emotionelle bånd

Med øjenkontakt under gyngning, får barnet den voksnes fulde opmærksomed. Det gør barnet føler sig tryg og set.

Denne unikke oplevelse, hvor barnet og det voksne er helt opslugt af hinandens selskab, danner stærke følelsesmæssige relationer mellem de to. Det styrker samtidig barnets emotionelle udvikling. 

Også velegnet til børn med handicap

At gynge er en af børns favoritaktiviteter, og bør være tilgængeligt for alle. Voksen-barn gyngen er designet til også, at selv børn, der har brug for extra fysisk støtte og emotionelt nærvær, kan nyde den susende sjove oplevelse som at gynge tilbyder. 

Ingen adgansbegrænsninger 

Den åbne stålramme gør det nemt for en voksen at løfte barnet op i gyngen. Den åbne sæderamme er ergonomisk korrekt og giver god støtte til børn mellem 1 og 4 år.

Barnesædet sidder lidt højere end voksensædet for at kompensere for størrelsesforskellen mellem barn og voksen og give god øjenkontakt. Det åbne voksensæde passer til voksne på alle færdighedsniveauer, uanset størrelse.

 

At gynge er vigtigt for børns udvikling

For meget unge eller udviklingshæmmede børn hjælper, det at gynge, især med udviklingen af sensorisk integration.

Sensorisk integration indbefatter den rumlige forståelse og det indre øres balanceevne. At stimulere sanserne ved at gynge giver barnet hjerne øvelse i at organisere og fortolke rumlig information. Det giver et stærkt fundament for kompleks læring og opførsel senere i deres udvikling. 

Den vuggende bevægelse stimulerer cerebral cortex, den del af hjerne der hjælper en til at holde fokus. Forskning viser at studerende er mere fokuserede efter en aktiv pause. Det gyngen twister frem og tilbage eller at snurre rundt på en fugleredegynge stimulerer flere neurale områder, der er vigtige for udviklingen af færdigheder som rumlig forståelse, balance, motorik og rytme. 

 

Et naturligt element på legepladsen

Voksen-barn gyngen forstærker ethvert legepladsområde, and er perfkt som en del af en opsætning med traditionelle gynger. Den lader voksne blive direkte inddraget i barnets leg. Ældre søskende kan også forstærke båndet med de små med denne specielle gyngeoplevelse.

 

Vi ønskede at skabe en gynge med interaktion mellem barnet og den voksne mens de gynger. Vi designede barnesædet med flere håndtag, så især børn med handicap var sikret et godt greb, mens de sad der. 

Mads Dreyer

Ingeniør, KOMPAN

Related News