Yerradhang Nguru, Australien

Yerradhang Nguru, Australien

En legeplads ved gummitræerne

Googong er en nyetableret by og en forstad til Australiens hovedstad Canberra. Den unikke og specialbyggede legeplads blev opført med det formål at tiltrække nye beboere til byen. Udviklerne valgte at gå videre med KOMPAN baseret på vores evne til at designe og konstruere unikke arkitektoniske strukturer. Området hvor legepladsen nu ligger var engang et mødested for de indfødte. Det er nu igen et fantastisk mødested for indbyggerne i den nye forstad.

De skræddersyede Corocord-legestrukturer blev designet med udgangspunkt i det omkringliggende landskab og med inspiration fra gummitræerne. Yerradhang Nguru blev efterfølgende opkaldt efter landets oprindelige vogtere: Ngunawal-folket.

 

10 ud af 10

10 ud af 10

De skræddersyede Corocord-tårne bidrager med timevis af udfordrende leg for børn i alle aldersgrupper. For at komme til tops kan børnene vælge forskellige veje og udfordringer såsom klatrenet og rebstiger der træner og udvikler deres krydskoordination samt balanceevne.

Når man kommer til tops belønnes man med den smukke udsigt over området med gummitræerne, og er man heldig, får man måske et glimt af en vombat eller en kænguru! At komme til tops i strukturerne er dog kun halvdelene af oplevelsen. Der venter nemlig børnene en sjov og hurtig tur gennem tunnelrutsjebanen når de skal ned igen.

Fysisk

Social-emotionel

Googong_Hochizontal_3.jpg

Googong_Hochizontal_1.jpg 

Googong_Hochizontal_2.jpg

Den væsentligste årsag var, at KOMPAN havde en god tilgang til design og konstruktion af specialfremstillede legepladser.

Matthew Frawley

Landskabsarkitekt

Brug for vejledning?

Vi har over 50 års erfaring, og vil være med dig hele vejen igennem projektet.