Zetland Park, Skotland

En legeplads til ære for historien

En legeplads til ære for historien

Den skotske by, Grangemouth, ønskede sig en temalegeplads der tog udgangspunkt i historien om det første dampskib, Charlotte Dundas. De havde især ét fokusområde: legepladsen skulle være 100% inkluderende så alle børn kunne lege med, og så skulle den kunne skabe et betydningsfuldt monument for lokalsamfundet. KOMPAN foreslog at opføre en kopi af Charlotte Dundas i fuld størrelse, som et stort legeskib med elementer og funktioner fra den virkelige verden.

Den nye legeplads er blevet en kæmpe succes og børn fra skolerne og i lokalsamfundet besøger den ofte. Legepladsen med skibet er så unik og populær, at folk og turister fra nær og fjern rejser til Grangemouth for at opleve den fantastiske Charlotte Dundas i "legeversion".

En legeplads der imponerer!

En legeplads der imponerer!

Charlotte Dundas imponerer børnene med det realistiske design, udseende og ikke mindst størrelse! Skibet har mange forskellige funktioner og elementer for at gøre det så realistisk som muligt. Dette medfører timevis af rolleleg blandt børnene. For eksempel er dampskibet udstyret med både ror og teleskop, og hører man "mand over bord" må man hurtigst muligt suse ned af rutsjebanen og få sin ven sikkert ombord igen.

For at opfylde kravene for et inkluderende design er der både et klatrenet og en rampe der fører op til dækket på skibet. For at komme fra den ene side af skibet til den anden, skal man krydse et udfordrende klatrenet der udvikler børnenes balance, koordination og fysik.

Kognitiv

Kreativ

Fysisk

Social-emotionel

Zetlandpark-horisontal1.jpg

Zetlandpark-horisontal2.jpg

Zetlandpark-horisontal3.jpg

Det har været fantastisk at se så mange familier og unge nyde dette nye område, og feedback fra brugerne har været virkelig positiv. Vi ved, at legepladsen vil blive nydt af generationer af børn og voksne der vil komme i parken.

Allana Hughes 

Zetland Park Project Officer, Falkirk Council